Egy autó parkolhat hónapokig, évekig a háza előtt az úttesten, ha nincs kocsibeállója? Forgalmat akadályozza, tulaj meghalt, ellepte a kocsit a levél.
Ha meghalt, úgy elég nehéz beállni...
Lehet, hogy még nem tisztázott ki az örökös, vagy nincs jogsija stb.
Hűha, a szabályosan parkoló autókat ki kell kerülnöd, még a végén megsajnállak.
"ha van akkor mi a túróért nem áll be?"
Ezt sokszor én se értem. Ha napközben haza ugrok az autóval egy órára és tudom, hogy utána megint mennem kell, én akkor is beállok, legalább a kapun belülre. Nem szeretem kint hagyni a kocsit az utcán. De én elég szélsőséges vagyok ebből a szempontból. Pl ha lakótelepen lakán és utcai parkolóban állna az autóm és egész éjszaka legalább óránként felkelnék hogy legalább az ablakból ránézzek. Mást meg pont nem érdekli...
Ismerőseimnél többeknél van úgy, hogy van garázsuk, de abból lomtárat csináltak. Tele van minden lim-lommal, a kocsi már nem fér be, az kint áll télen-nyáron az utcán. Na, én ezt se értem, ők meg azt nem értik, hogy mi ezzel a bajom. :D
Bevásárlóközpontok parkolójában sem furakszok be a tömegbe, hogy a bejárathoz legközelebb találjak parkolóhelyet. Épp ellenkezőleg! Elmegyek a legtávolabbi sarokba és ott is lehetőleg a sor szélére állok, hogy legalább az egyik oldalra ne tudjon senki odaállni, hogy védve legyen a legalább az az oldal. 2 percet sétálni egyáltalán nem áll nehezemre. A mostani autómat 12 éve használom. Nincs rajta egy karc, vagy parkolási sérülés sem, pedig Budapesten közlekedek vele.
Autót a közelmúltban örököltem. A hagyatéki eljárásra majdnem egy évet kellett várni. Addig nem adhattam el. A kocsi nem az utcán, hanem garázsban állt. De én akkor is megjárattam néha, hogy az akku ne merüljön le, karosszéria átszellőzzön. Műszakija érvényes volt, a kötelezőt, adót ugyanúgy tovább fizettem rá. Néha tankoltam rá friss benzint. A kerekeket is rendszeresen felfújtam.
Ha utcán állt volna a kocsi és nincs jogsim, akkor is néha ránéznék, legalább a leveleket lesöpörném, havat letakarítanám róla.
De hát nem vagyunk egyformák...
Röviden: mi közöd hozzá? Ameddig szabályosan áll, van rendszáma, semmi közöd hozzá hogy él-e a tulaj, van-e kocsibejárója, stb! Törödj a saját dolgoddal, nem mások életével, kocsijával, kocsibeállójával foglalkozz, mert nem a te dolgod!
Ezért tartunk itt, mert mindenki a más dolgába ugat bele...
12es köszönöm, egyetértünk mindenben.
13as ezért tartunk itt mert mindenki lesz.r mindent. Neem tehet mindenki azt amit akar, bár látom némely ember így lett nevelve sainos.
"Neem tehet mindenki azt amit akar"
Szó sem volt ilyesmiről. Valaki szabályosan parkol az utcán és hisztizel, mert ki kell kerülnöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!