Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hibás autót vettem, visszafize...

Hibás autót vettem, visszafizetik?

Figyelt kérdés
A kérdés a következő: vettem egy autót egy használtautó kereskedésből, próbakörön minden oké volt, hibakód nincs. Kifizettem, aláírtam, elindultam vele haza 10 kilóméter az autó ugrott egyet fordulatszám leesett, rejtett hibák, check engine lámpa. Azonnal telefonáltam vissza már nem vették fel nem voltak ott. Másnap reggel felvették a telefont, azt mondták másnap vigyem vissza, elállás van, visszamentem arra hivatkoztak hogy a főnök nincs ott de azt üzente cseréljem ki valamelyik másik kocsira, de nincs normális autó abban az árkategóriában, visszahívtak hogy akkor hétfőre menjek ott lesz a főnök. Egy alig olvasható pecsétet is nyomtak rá suttyomban, hogy ne vegyem észre:nincs visszavásárlás, garancia, szavatosság. Esélyes hogy buktam mindent vagy kötelesek visszafizetni?

2023. jan. 22. 16:02
 1/8 anonim ***** válasza:
32%

" 10 kilóméter az autó ugrott egyet fordulatszám leesett, rejtett hibák, check engine lámpa."

Ez mit takar te szerinted?

2023. jan. 22. 16:04
 2/8 anonim ***** válasza:
23%
Ezért mondom mindig, hogy kereskedésből nem veszünk autót. Vagy visszaadják vagy nem és pereskedhetsz.
2023. jan. 22. 16:14
 3/8 anonim ***** válasza:
94%

2es

Na mert egy magánszemély azonnal visszaadta volna a pénzt vagy megjavítja az autót, nem?

2023. jan. 22. 16:18
 4/8 anonim ***** válasza:
cool story bro
2023. jan. 22. 16:27
 5/8 A kérdező kommentje:
1es, azt jelenti hogy rántott egyet elment az erő, lefulladt, újraindítottam check engine hibakódot írt, és egyenletlen sipító hangú járással ketyeregtem haza.
2023. jan. 22. 16:29
 6/8 anonim ***** válasza:
82%

#2 Na igen, ahogy #3 mondja. Áruld már el, hogy magánszemélytől mitől lenne biztonságosabb vásárolni. Ha logikusan gondolkodunk, akkor szerintem sokkal inkább a kereskedés a megbízható, mert a magánszemélynek egy eladó autója van, egy autón akarja a legtöbb pénzt keresni, ellenben a kereskedő hosszú távon sokkal jobban jár, ha a hírnevével törődik. Nincs értelme egyetlen autóval csalni, mert utána a szar hírnév miatt az egy autón nyert összeget százszorosan fogja elbukni, ha nem lesz vevője.

Ettől függetlenül persze vannak kereskedők, akik igenis egy autón akarnak meggazdagodni, ez kétségtelen. Csak arra akartam rávilágítani, hogy ez az állandó kereskedő szapulás ritka ostoba és értelmetlen. Kivétel mindig van, de attól még nem kell úgy tenni, mintha mindegyik ilyen lenne.

2023. jan. 22. 16:32
 7/8 anonim ***** válasza:
37%
Egy próbakörből laikus ember számra nem sok minden derül. Báár azt sem tudjuk, hogy milyen autó és milyen árkategória.
2023. jan. 22. 18:47
 8/8 anonim ***** válasza:

5. Amit ott írsz az nem biztos hogy hűde nagy hiba.

Lehet egy vezeték leesett vagy egy cső szétcsúszott és ezért nem megy, sípító hangja van és hiba kódot jelez.

Lehet ennyi csak.

2023. jan. 22. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!