Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kezdő kamionsofőr vagyok. És...

Zolika200101 kérdése:

Kezdő kamionsofőr vagyok. És tegnapi nap folyamán ugy jártam hogy az M3 as autópályán szétpukkant alattam a váltó. Összes olaj kifolyt. Ez ilyenkor sofőrhiba vagy lehet mas hibábol is ez? Manual váltós MAN TGS 440 es kamiont vezetek.

Figyelt kérdés
Értelmes válaszokat várok.
2023. jan. 21. 15:01
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Rendben van. Nagyon szépen köszönöm a segítséget. Annyit szeretnék még kérdezni hogy ön kamionos?
2023. jan. 21. 20:38
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Lassan 10 éve.
2023. jan. 21. 20:59
 13/22 A kérdező kommentje:
Értem. Ennek nagyon örülök hogy egy profi segített nekem. Örök adósa maradok.
2023. jan. 21. 21:12
 14/22 A kérdező kommentje:
Azt szeretnem meg mondani meg kerdezni egyben! Hogy en belföldi kamion sofőr vagyok, billencsessel dolgozom. Bányákbol hordom az anyagot. És itt ugye nagyon használni kell a bogit. Ha ezt pl nem használnánk mi lenne a hátranya? Vagy miert kell használni ennyire a bogit?
2023. jan. 21. 21:16
 15/22 anonim ***** válasza:
56%
Fogyasztásban jobb valamivel. Meg ugye a gumi-fék kopás is kisebb.
2023. jan. 21. 21:29
 16/22 A kérdező kommentje:
Értem. Rendben van. Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
2023. jan. 21. 21:33
 17/22 anonim ***** válasza:

Ilyenkor angolosan távozni kell. A váltót tönkre lehet vágni ha gyorsan mész és visszateszed alsó sorba. Itt nem ez történt hanem csak próbáltál lassítani, kímélni az üzemi féket amit ebben az időben könnyen meg lehet melegíteni. Szóval hagyd ott őket nem a te hibád.

Egy sofőr.

2023. jan. 21. 21:34
 18/22 anonim ***** válasza:
Ohh én nem vagyok kamionos, de céges autóval jártam, a hátsó két ajtón egy hét leforgása alatt szétesett a kilincs, úgyhogy kinyitni nem lehetett egyik oldalról sem. Persze hogy rám fogtàk, el vittem szerelőhöz aki ránézett és egyből mondta ne aggódjak ezeknél típus hiba hogy belülről szét esik a zár szerkezet. Annál a cégnél bármi volt az autóval, még egy kopó alkatrész csere is, egyből engem akartam elővenni, már gyomoridegem volt amikor elkopott a fék és szólnom kellett.
2023. jan. 22. 13:13
 19/22 A kérdező kommentje:
Elhiszem. Itt nekem Euro 6 os MAN TGS 440 kamionnal járok. Annyira nem vagyok oda a manualis valtoert de ez van. Céget azért nem váltok mert még van mit tanulnom es mashova nem vennének fel mert mindenhova már 2-3 év tapasztalat kell. Én nemzetközi re szeretnek majd menni mindenképp. Abban látom a jövőm.
2023. jan. 22. 13:32
 20/22 anonim ***** válasza:

15. Nem fogyasztásban ember, a bogit a súly elosztás miatt engedjük le. !!!

Üresen vedd fel, rakottan meg engedd le.

2023. jan. 22. 13:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!