Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kezdő kamionsofőr vagyok. És...

Zolika200101 kérdése:

Kezdő kamionsofőr vagyok. És tegnapi nap folyamán ugy jártam hogy az M3 as autópályán szétpukkant alattam a váltó. Összes olaj kifolyt. Ez ilyenkor sofőrhiba vagy lehet mas hibábol is ez? Manual váltós MAN TGS 440 es kamiont vezetek.

Figyelt kérdés
Értelmes válaszokat várok.
2023. jan. 21. 15:01
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

valószínű, hogy nem új traktorod van, ki tudja mit kapott már?

A te hibád nem lehet, de ha alkalmazott vagy akkor igyekeznek rádtoolni az összes költséget, ami milliós lehet.

Ha új, és a sajátod, akkor garanciális.

Kizárt, hogy a te hibád legyen, mert ezek a váltók nem mennek tönkre egy melléváltásnál...még akkor sem, ha nagyon benézted a visszaváltást..

2023. jan. 21. 15:19
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Semmi közöd hozzá, még ha akarnád se tudnád tönkre tenni a váltót.

Biztos olaj hiánya volt és szét szakadt.

2023. jan. 21. 15:54
 3/22 A kérdező kommentje:
A szerelő szerint az volt a gond hogy ugye az en kamionomban van intarder 6 fokozatos! És én azt ki is használtam teljesen 6 ig mindig! Rakottan is meg üresen is. És azt nekem mikor betanítottak nem mondtak hogy csak 3 as maximum 4 esig lehet húzni.
2023. jan. 21. 16:15
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

Azt is lehet használni bármelyik fokozatban.

De minek mondtad azt hogy addig használtad.?

A szerelő meg egy töknyak, mert ha nem lehetne használni akkor azt nem tennék bele.

Érted ezt??

2023. jan. 21. 16:43
 5/22 A kérdező kommentje:
Hát mert kérdezte hogy használtam az intardert. Mikor elmondtam neki hogy mindig 6 fokozatban ott azt hittem agyonver olyan ideges volt. Mert elvileg azért durrant szét a váltó mert az intarder befogott, vagy fogta. Es ezért durrant szét.
2023. jan. 21. 17:01
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Ne menj ilyenbe bele, ne ismerd el hogy hibáztál.

Attól nem szabad semminek tönkre menni.

Szerintem valamit a szerelő ba..ott el és most keresi hogy kire tudja rákenni.

2023. jan. 21. 18:35
 7/22 A kérdező kommentje:
Rendben ertelek. Ön egyébként kamionos? De csak idegesít ez az egész dolog hogy November 15 en kezdtem es most romlott el a kamion. Meg ezt mondták hogy az intardert rosszul kezeltem.
2023. jan. 21. 19:00
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem váltottál mellé, nem kutyultad össze az alsó sort a felsővel akkor nem a Te hibád. Ha meg tudták, hogy rossz és azért nem kellett volna használni, és ők erről nem szóltak, akkor az megint nem a Te hibád.

Sok vállalkozó szereti a millió km-és romjai bajait a sofőrön leverni. Főleg ha kezdő. Ne hagyd magad.

2023. jan. 21. 19:53
 9/22 A kérdező kommentje:
Nem kutyultam össze. Azzal nem volt gond. Hát ebben a kamionban 869000km van! Meg hát az a durva hogy pár hónapja lett cserélve a váltója. De mondom az intardert mondtak hogy egyből 6 ra huztam amit nem szabad elvileg. De egyébként ha nem használom az baj?
2023. jan. 21. 20:10
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

Azért baj, mert akkor csak a lábféket használod, és jobban kopnak a fék alkatrészek.

Legnagyobbra meg azért ne húzd, főleg vizes havas úton, mert bebicskázik. Az csak a húzót fogja

2023. jan. 21. 20:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!