Motorolaj gyári bontatlan csomagolásban, sötét, hűvös, de fagymentes, jól szellőző helyen meddig tárolható el nagyjából?
Figyelt kérdés
Pl.: 1, 2, 5, 10... év?2023. jan. 18. 18:16
1/5 anonim válasza:
Asvanyira 5, szintetikusra 10 evet szoktak mondani. Tonkre nem megy ezutan sem, illetve nem azonnal, csak az adalekok elkezdik lassan elvesziteni a hatekonysagukat.
2/5 anonim válasza:
Rá van írva, de szerintem 10-15 évig még biztos jó, ha nem kapott levegőt.
3/5 A kérdező kommentje:
Szintetikus 5W30. Nem fog levegőt kapni, nem bontom fel. 5 év nekem már tökéletes, ha addig eláll.
Köszönöm.
2023. jan. 18. 21:48
4/5 anonim válasza:
Max. 5 évet mondanék, de addig meg felesleges tartogatni, mert annyira nem kerül sok pénzbe, másrészt addig sokat fejlődik a technológia.
5/5 A kérdező kommentje:
Évente 15 litert használok. 5 liter pár éve 12e Ft volt, most 20e. Ha csak ugyanezt a drágulási tendenciát veszem, az 5 év alatt 120.000 Ft kvázi ablakon kidobott pénz. És ennek a megspórolására tulajdonképpen semmit nem kell tennem. Azok a kannák bőven elférnek a polcon, nem kérnek kenyeret. Ha pedig 5 éven belül egy forint drágulás nem lesz, amit nem hiszek, akkor se veszítettem semmit.
Az autómra vonatkozó gyári előírás olaj tekintetében meg nem hiszem, hogy gyökeresen megváltozna.
2023. jan. 19. 13:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!