Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért ràngat az autóm az első...

Miért ràngat az autóm az első 2 percbe télen és hideg időbe?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az autó egyébként egy 2011-es Ford Focus, 1.6 szívó benzin!

Nyáron a rángatás minimális vagy nem tapasztalható, télen vagy hideg időbe viszont idegesítően berángat vagy kihagy a motor mikor gázt adok!

Trafo, gyujtogyertya, gyujtokabel, légtömegmérő cserélve lett.

A pillangószelep rendbe van!

Ja, és NINCS HIBAKÓD!

Rámérni nem egyszerű mivel a hiba csak 1-2 percig észlelhető, és akkor se folyamatos.

Annyit viszont egyszer sikerült kimérni, hogy az egyik hengerbe égéskimaradás volt azt hiszem.

Szerintem bevizsgáltatom a injektorokat aztán majd kiderül, hogyan tovább..

Tapasztalt valaki ilyet?

Előre is köszönöm!

2023. jan. 15. 21:22
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Üdv a klubban. Szerintem a szívó 1.6-osok mind ilyen szarok Fordéknál.

Céges autóm van, amíg nem kezd el üzemi hőfokra melegedni a motor addig rángat, torpan, kihagy.

A torpanás olyan szintű, hogy első kikanyarodásoknál mintha valahol 2.000 fordulat környékén letiltana a motor és bejönne egy masszív motorfék hatás. Egyszer majdnem így tolt seggbe egy busz.

Szervizt kérdeztem, megnézték, mentek vele azt mondják semmi baja. Azt mondta a szervizes hogy lehet hidegen nem kap elég üzemanyagot még a motor. És mondom az nem baj? :D

Összes kollégám mondta, hogy tudja miről beszélek.

Tényleg gyakorlatilag csak az első pár percben jön elő a probléma és onnantól, hogy bemelegszik a motor megvan a víz és olaj hőfok, minden működik rendesen.

Mondjuk nyáron meg a klíma öli meg, nem gyorsul, szinte fullad. Szerintem ez gyárilag ilyen kalap szar.

Ja és olyan a hangja mint egy kerepelő dízelnek.

https://www.youtube.com/watch?v=9CPoGo_C-j8

Enyém még inkább "ketyegett" akkor garanciában cseréltek valamit, talán vezérművet.

2023. jan. 15. 21:37
 2/7 anonim ***** válasza:
58%
Hát igen.... A kettes focus 1.6motorja még piszok jó volt. Aztán környezetvédelmi előírások, fogyasztói társadalom és minden egyre szarabb lesz.
2023. jan. 15. 22:55
 3/7 anonim ***** válasza:
#2 Ez mondjuk itt pont nem igaz, mert ezek az 1.6 benzinesek még a 2-es Focusból örökölt faék egyszerűségű 4 hengeresek...
2023. jan. 15. 23:39
 4/7 A kérdező kommentje:

Ugyan ezt érzékelem!!! És tényleg csak az első 2 percig vagy ameddig bemelegszik az olaj és víz! Viszont nekem szépen jár a motor!

Az én autóm Pesten a Ford szervizbe volt, kb 1 hónapot, de aztán bejött a jó idő és nem tudták tovább méregetni mert alig-alig észlelték a hibát, és azt mondták télen vigyem vissza.

Egyszerűen hihetetlennek találom, hogy senki nem tudja mi okozhatja ezt a hibát…

Érdemes lenne bevizsgáltassam a befecskendezőket? Lehet hogy hideg időbe dúsításkor nem tud eleget tenni a befecskendező?

Egyszerűen már nincs más ötletem…

2023. jan. 22. 21:04
 5/7 A kérdező kommentje:

Az imént hívtak hogy a befecskendezőknek semmi baja nincs!

Most merre tovább?

Mostmár tényleg tanácstalan vagyok😕

2023. febr. 3. 12:47
 6/7 Sankó34 válasza:

Üdv! Nálam is ez a helyzet! Égeskimaradás miatt rángat, szaggat, döccen, de hibakód nincs! Az elején 1x-2x elkaptuk, de már hibakód nincs, plusz ami hibakód helyette van, dús kevérék arány… szóval a két ellentét… most épp motorvezérlőt cserélünk, feltanítjuk és szerdán kiderül…

Viszont a szoftver frissítés óta lényeges jobb az autó…

Ha bármi kérdésetek van beszélhetünk privben is akár vagy bárhogyan…

2023. ápr. 24. 21:43
 7/7 anonim válasza:
Rakj bele gyári motocraft gyertyákat, az 1.6, 1.4 fordok erre érzékenyek. Különben mindenféle szarsagot csinál hidegen.
aug. 24. 01:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!