Miért ràngat az autóm az első 2 percbe télen és hideg időbe?
Sziasztok!
Az autó egyébként egy 2011-es Ford Focus, 1.6 szívó benzin!
Nyáron a rángatás minimális vagy nem tapasztalható, télen vagy hideg időbe viszont idegesítően berángat vagy kihagy a motor mikor gázt adok!
Trafo, gyujtogyertya, gyujtokabel, légtömegmérő cserélve lett.
A pillangószelep rendbe van!
Ja, és NINCS HIBAKÓD!
Rámérni nem egyszerű mivel a hiba csak 1-2 percig észlelhető, és akkor se folyamatos.
Annyit viszont egyszer sikerült kimérni, hogy az egyik hengerbe égéskimaradás volt azt hiszem.
Szerintem bevizsgáltatom a injektorokat aztán majd kiderül, hogyan tovább..
Tapasztalt valaki ilyet?
Előre is köszönöm!
Üdv a klubban. Szerintem a szívó 1.6-osok mind ilyen szarok Fordéknál.
Céges autóm van, amíg nem kezd el üzemi hőfokra melegedni a motor addig rángat, torpan, kihagy.
A torpanás olyan szintű, hogy első kikanyarodásoknál mintha valahol 2.000 fordulat környékén letiltana a motor és bejönne egy masszív motorfék hatás. Egyszer majdnem így tolt seggbe egy busz.
Szervizt kérdeztem, megnézték, mentek vele azt mondják semmi baja. Azt mondta a szervizes hogy lehet hidegen nem kap elég üzemanyagot még a motor. És mondom az nem baj? :D
Összes kollégám mondta, hogy tudja miről beszélek.
Tényleg gyakorlatilag csak az első pár percben jön elő a probléma és onnantól, hogy bemelegszik a motor megvan a víz és olaj hőfok, minden működik rendesen.
Mondjuk nyáron meg a klíma öli meg, nem gyorsul, szinte fullad. Szerintem ez gyárilag ilyen kalap szar.
Ja és olyan a hangja mint egy kerepelő dízelnek.
https://www.youtube.com/watch?v=9CPoGo_C-j8
Enyém még inkább "ketyegett" akkor garanciában cseréltek valamit, talán vezérművet.
Ugyan ezt érzékelem!!! És tényleg csak az első 2 percig vagy ameddig bemelegszik az olaj és víz! Viszont nekem szépen jár a motor!
Az én autóm Pesten a Ford szervizbe volt, kb 1 hónapot, de aztán bejött a jó idő és nem tudták tovább méregetni mert alig-alig észlelték a hibát, és azt mondták télen vigyem vissza.
Egyszerűen hihetetlennek találom, hogy senki nem tudja mi okozhatja ezt a hibát…
Érdemes lenne bevizsgáltassam a befecskendezőket? Lehet hogy hideg időbe dúsításkor nem tud eleget tenni a befecskendező?
Egyszerűen már nincs más ötletem…
Az imént hívtak hogy a befecskendezőknek semmi baja nincs!
Most merre tovább?
Mostmár tényleg tanácstalan vagyok😕
Üdv! Nálam is ez a helyzet! Égeskimaradás miatt rángat, szaggat, döccen, de hibakód nincs! Az elején 1x-2x elkaptuk, de már hibakód nincs, plusz ami hibakód helyette van, dús kevérék arány… szóval a két ellentét… most épp motorvezérlőt cserélünk, feltanítjuk és szerdán kiderül…
Viszont a szoftver frissítés óta lényeges jobb az autó…
Ha bármi kérdésetek van beszélhetünk privben is akár vagy bárhogyan…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!