Most lett meg a jogosítványom, lenne e személyes tapasztalat, vélemény/tanács, hogy hogyan kellene bele kezdeni?
Ezalatt a következő szempontokat értem:
-Milyen autót vegyek (Dízel/Benzin), munkába járnék vele városon belül, néha néha hosszabb távokra.
-Egyből egyedül vezettetek, vagy tapasztalt sofőrrel első pár héten?
-Azokat a "tanulói" vezetési stílusokat mennyire hagytátok az oktató autóba? (Mennyi idő után (ha) kezdtetek el *"szabálytalanul" vezetni?
-Ha pl hosszabb távra mennék, vagy idegen helyre mit érdemes tudni előtte?
Nem muszáj pont ezekre válaszolni, amiket ajánlatos lehet tudni nekem,mint friss jogsisnak").
-Azokat a "tanulói" vezetési stílusokat mennyire hagytátok az oktató autóba? (Mennyi idő után (ha) kezdtetek el *"szabálytalanul" vezetni?
Én nem nevezném szabálytalannak, hanem dinamikusnak.
Amíg vezettél az oktató mellett, te magad is láthattad, hogy a többiek hogy vezetnek, de azért vannak "káros" megszokások, amiket át vehetsz másoktól.
PL:
Te vagy a piros autó. És úgy akarsz egyenesen menni, hogy kiteszed balra az indexet...... Sokan csinálják, de nem szabad.
De van hasznos is amiket az oktató nem mond el:
-autópályán, gyorsforgalmi úton, emelkedős kanyargós úton kiteszed menet közben a VÉSZVILLOGÓT jelezve a mögötted levőnek, hogy baj van az úton, lassítson.
-lassaban mész és előzni akarnak, akkor kirekhatod jobbra az indexet jelezve a mögötted levőnek, hogy előzzön nyugottan/szabad az út.
- Benzin
- Apámmal vezettem az első pár héten
- sok dolgot nem csinálok a vizsga óta. Pl. ha egy mellékutcában kerülgetem a parkoló autókat, akkor nem indexelgetek 5 másodpercenként. Vagy pl. enyhe gyorshajtás, stop táblánál nem állok meg stb.
- Nagyjából nézd át az útvonalat, fusd át az adott ország(ok) szabályait, fizetős utakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!