Furgon vezetése. Most fogok először vezetni, eddig csak személy gk-t vezettem. Van valami amire esetleg figyelni kell vagy teljesen olyan mint egy dízeles autó vezetése?
Figyelt kérdés
2023. jan. 12. 11:56
1/10 A kérdező kommentje:
Olyan furgon lesz mint amit a futárok is használnak.
2023. jan. 12. 11:56
2/10 anonim válasza:
A méreteire figyelni kell, a szélességet látod a tükörben, de a magasságával szoktak problémák lenni, főleg a H3-as modelleknél. Nagy a holttér, időbe telik megszokni az alsó pici holttér tükröket. A lábtér a legtöbb furgonnál kicsi, először biztos kényelmetlen lesz.
3/10 anonim válasza:
Hol fogsz dolgozni? lenyúlom a munkádat:)
4/10 A kérdező kommentje:
Csak koltozeshez berlek egyet
2023. jan. 12. 12:22
5/10 anonim válasza:
A kanyarokban figyelj jobban, főleg jobbra kanyarodáskor óriási a holttér.
Manőverezni, meg parkolni könnyebb velük, mint a legtöbb személyautóval. Első túlnyúlása gyakorlatilag nincs, a tükrök nagyok.
És nyilván költözködéshez megrakottan ne 40-el kanyarodj be az utcába. A rakományt úgy pakold, hogy a "nehezét" előre és alulra, akkor egy fékezésnél nem törik össze minden.
6/10 anonim válasza:
Nincs középső tükör és figyelj a magasságkorlátozásokra, benyúló ágakra és épületekre. A súlypontja magasabb, tehat kanyarokban lassabban menj és kb. ennyi.
Pályamatricából a drágábbik (D2) kell rá.
7/10 anonim válasza:
Ha korábban nem vezettél ilyet, meglepő lehet, hogy nincs középső tükör, de sokaknak ez nem számít. Nálunk pl. mindig úgy meg volt nyaralásokkor pakolva a kalaptartó, hogy már kezdőként is inkább bal tükörből tolattam, szóval ha ehhez hozzá vagy szokva, nem lesz különösebben gond. Az ilyen furgonok oldalsó tükrei amúgy informatívabbak, mint a személykocsiké. Magasságával legyél tisztában meg kb. a dimenzióival, de nem látom akadályát, én is költözködéskor használom, meg néha személykocsi helyett apám ford transitjával rohangálok, és sosem volt vele probléma. Annyiban más, hogy hiába lehet dízel, gáz nélkül, csak kuplunggal nem fog valószínűleg elindulni a nagy tömege miatt - de gondolom ha nem pár hetes a jogsid, a dízel személyautóval sem gáz nélkül indulsz.
8/10 anonim válasza:
Tolatáskor mindkét tükröt nézni kell. Lehet belőle baleset ha csak a baloldalit nézed. 3as voltam
9/10 anonim válasza:
#8 Tegyük hozzá, ha hátrafordulva tolat valaki személygépkocsival, akkor is pillantani kéne mindkét tükörre. Egyirányú kis utcában lakom, még nem álltam ki az udvarról úgy, hogy ne sétált/biciklizett volna ott egy öregasszony, vagy ne jött volna forgalommal szemben a szomszéd. Mindent nézni kell, minél többet látni, ezt nem lehet megúszni.. De abszolút igazad van. :)
10/10 anonim válasza:
Lámpánál nem szabad elrugni neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!