Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Turbós benzines autónál...

Turbós benzines autónál mennyire hatákony ha így használom?

Figyelt kérdés

Sokszor van, hogy dohányboltba, pékségbe 2 percre beszaladok, és akkor ugye mindig leállítani, utána indítani stb...

Mi van ha viszem magammal a pótkulcsot, és járó motorral hagyom a bolt előtt, de a pótkulccsal lezárom?

Nyilván csak olyankor amikor tudom, hogy 2 percre ugrok be.

(lezár járó motorral is,tehát működőképes a terv elméletben)

Kérdés, hogy ennek van értelme?

2022. dec. 31. 11:18
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
39%
Ilyen az, amikor valaki félfüllel hallott egy okoskodást a takarékosságról, és nem csak elhitte, de még túl is lihegte. :D
2022. dec. 31. 19:14
 12/20 anonim ***** válasza:
0%
Teljesen jó, néhány percre nem érdemes leállítani. Minden egyes újraindítás plusz terhelési ciklus az akkunak. Emellett, ha a motor még hideg, akkor gyakorlatilag dupla hidegindítást csinálsz. Ha meg már üzemmeleg és jól terhelve is volt a motor akkor meg a leállítással megszűnik a motor hűtése, és állásában is túlmelegedhet, ennek mondjuk télen a hidegbe kevesebb az esélye. Ha megállsz és még jár a motor, hallani is hogy rövidesen bekapcsol a hűtőventilátor, jelezve hogy még szükséges a hűtés. Ha leállítod, nem tud bekapcsolni, a hűtés hiányozni fog.
2023. jan. 1. 00:52
 13/20 anonim válasza:
Pont ezen gondolkodtam vmelyik nap, h turbós autóval benzinkúton mindig megy 1-2 perc hűtés tankolás előtt, v mi? ⛽️😅 (Tényleg érdekel!)
2023. jan. 1. 15:14
 14/20 anonim ***** válasza:

#13 Igen. de a fent említett kütyüvel nem várom meg, kiszállok, tankolok, majd leáll amikor kell.

kutasok meg pilláznak.. ("nem állítod le?" majd amikor leáll magától, akkor meg úgy néz mint ha ufo-t látna) :D :D :D

2023. jan. 1. 15:35
 15/20 anonim ***** válasza:

Egy észrevétel erre a "járatomaturbótmégegykicsit" szemlélethez.

A Formula 1-ben majd kettő órán keresztül nyomja mint állat -tényleg nem komoly, csak olyan 10-12 ezres fordulaton- aztán amikor célba ér, beáll a dobogóhoz leállítja és elmegy pezsgőzni. Na akkor hogy is van ez??? ;)

2023. jan. 1. 21:08
 16/20 anonim ***** válasza:
#15 levezetőkör mint olyan, az megvan?
2023. jan. 1. 21:22
 17/20 anonim ***** válasza:

Mert a levezető kör az utcai közlekedéshez képest, annyira "light"-os ugye?

Hiszen ott csak olyan 6-8ezres fordulaton gurulgatnak..... ;)

2023. jan. 1. 21:37
 18/20 anonim ***** válasza:

#17 nem az utcai közlekedéshez képest, hanem a 1,5 órányi trepnigázon közlekedéshez képest.. ahogy akkor sem kell, ha nyugiban gurulgatsz be a kútra, és nem rúgtad előtte úgy, hogy cseresznyepirosan világítson a turbo melegoldala.

meg azokban a kocsikban nem akkora turbo van mint az utcaiakban.. plusz az is bennevan hogy vége a versenynek akkor utána szétborítják, és kap azonnal cserét 1-2 alkatrészéből..

2023. jan. 1. 21:55
 19/20 anonim ***** válasza:

"Verseny után szétborítják, és kap azonnal cserét...."

Ugyan nézz már utána az F1, szabályainak. ;)

2023. jan. 1. 22:30
 20/20 anonim ***** válasza:

Idézd be azt a szabályt ami azt taglalja hogy egy adott turboba mondjuk nem lehet beszórni egy "felújítókészletet" anélkül hogy cserének számítana.

Ha ennyire bennevagy akkor biztosan tudod melyik az.

De ettől még megállja a helyét amit írtam hogy a levezetőkör tempója az annak a technikának már egyáltalán nem megterhelő.

Kb olyan mintha én már csak félgázon autózok a forgalomban, az átlaghoz képest még mindig én vagyok az ámokfutó, de a kocsinak a max teljesítményéhez képets semmi, leállíthatnám azonnal akár utána.

2023. jan. 1. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!