Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vajon bemért a traffipax?...

Vajon bemért a traffipax? Autóból méréskor villanhat?

Figyelt kérdés

Autóból mértek, mikor közel értem már lelassítva akkor villant(?). Pont a határon autóztam, 65-66 GPS szerint.

Ha jön a csekk nyilván befizetem, ez lesz az első közlekedési szabálysértésem.

Azt tudom hogy 50 km/h-nál 15+3 km/h a határ, tehát 68-ra állítják, legalább is amikor anno gyakorlaton voltunk annyira volt állítva. Arra viszont nem emlékszem így az évek távlatából hogy vannak-e még (radaros) villanós traffipaxok, vagy csak lézeresek.

2022. dec. 19. 16:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem villan már.
2022. dec. 19. 16:36
 2/12 anonim ***** válasza:
Nem nagy pénz az sem ha lekapnak. Viszont csak érdekességképp megemlítem, hogy 50 a határ, az 51 már túllépés akkor. És még egy apróság, ha 50 helyett 70-nel mész, 100%-kal nő a féktáv. Szóval csak ésszel, ha már ekkora kockázatot vállalsz, akkor ne túl forgalmas helyen.
2022. dec. 19. 17:12
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Csak közig eljárásban van ez a nagy tolerancia, megállítás esetén csak +3 a beállítás. Nem villan semmi.
2022. dec. 19. 17:14
 4/12 anonim ***** válasza:
Még mindig (vagy inkább már) nem villan a traffipax ha bemért.
2022. dec. 19. 17:55
 5/12 anonim ***** válasza:

nem tudom hogy észrevetted e de a hagyományos fényképezők kora lejárt, már nem villognak a telefonok se ha fotózol.

így a kamera se villan ami mozgó képpel mér be..

2022. dec. 19. 18:42
 6/12 anonim ***** válasza:
Pár hónapja szinte szó szerint ugyanezt a kérdést írtam ki én is. Én megúsztam, nem jött semmi, így 22 év után is teljesen bírságmentes vagyok.
2022. dec. 19. 18:59
 7/12 anonim ***** válasza:
0%

Én úgy tudom varoson kívül van a 15 km/h difi + hibahatar, varosban csak 60+1-2%. Szóval ha gps 64 a tempó akkor megvagy szva. Óra szerint 65-nél hatareset, az lehet akár 59,5 is, meg 64,5 is...

Villanni nem fog nappal tutira.

2022. dec. 19. 21:50
 8/12 anonim ***** válasza:

Jó sok minden van itt.

Tegyük rendbe: nincs olyan, hogy városon belül vagy városon kívül, ha megállít a rendőr, akkor akármekkora túllépésre megy a bünti, ha fotóz, akkor 100km/h-s sebességkorlát alatt +15km/h a tolerancia, 100 feletti korlát felett +20.

A mért értékből levonnak 3%-ot, az nem lépheti át 50-es korlátozásnál a 65-öt. Ezt azért teszik, mert ha te GPS szerint 65-tel mész, akkor a mérőműszer 63,05 és 66,95 között bármit mutathat. Tehát ha te pont 65-tel mentél, akkor a műszer a neked kedvezőtlen irányba való lehető legnagyobb hibája esetén 65-re korrigálódik a -3%-kal az érték, ami alapján eldöntik, hogy büntetnek-e.

2022. dec. 20. 00:24
 9/12 anonim ***** válasza:
Ez az akármekkora túllépésre nem büntet a rendőr, elég szűk tartomány. Helyszíni bírság esetén 53km/h a tolerancia. A helyszíni bírság pedig 50 ezer Ft is lehet, de ahhoz talán kötekedni kell a rendőrrel, amúgy 10 ezer szokott lenni a tarifa. Az univerzális megoldás, hogy nem hajtasz gyorsan, bár sok városban ez nem is lehetséges, mert 300 méterenként lámpa van.
2022. dec. 20. 09:05
 10/12 anonim ***** válasza:
30%

Ok, a postázós büntetesről beszélünk a gyengebbek kedvéert.

50-es övezetben ez 10 km/h-s többlet utan jár + a hibahatár. Van egy csomó tablazat fennt a neten...

Ha itt erdeklődik a kerdező, hogy megfogta-e a trafi, akkor miert keverjük ide a "ha megallít a rendőr akkor kevesebbert is..." dolgokat?

Tovabbra sem villan amugy a trafi.

2022. dec. 20. 17:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!