Sikeres lett a forgalmi vizsgám. Mi a következő lépés?
Grat.
Következő lépés, hogy elmész az okmányirodába, hogy kiállítasd a jogosítványod, kell hozzá: vöröskereszt által kiállított igazolás, személyi, lakcím kártya, régebben kellett a papír a sikeres vizsgáról, de már azt feltöltik a felhőbe, de nem baj ha magaddal viszed.
Úgy tudom az első jogsi ingyen van, ha nem akkor talán 2500ft.
Jogsit vagy kipostázzák vagy visszamész az okmányirodába, megfogják kérdezni melyik opciót szeretnéd.
Köszönöm a választ.
Nekem ide se adták a forgalmi vizsga minősítő lapot.
Nem kell a vizsgaminősítő lap.
Csak a sikeres elsősegély vizsga kis kártyája, a személyi igazolványod és lakcímkártyád, meg készítenek rólad egy fotót. Néhány nap múlva az általad megadott címre érkezik a jogsid.
A sikeres forgalmi vizsga után a vizsga eredményessége 3 nap múlva kerül fel a rendszerbe, tehát a vizsgától számított harmadik munkanaptól mehetsz tovább az okmányirodába.
Vinned kell oda magaddal személyit, lakcímkártyát, 8 általánosos bizonyítványt, az orvosi alkalmassági papírt, illetve az elsősegély vizsgán kapott kártyát.
Az okmányirodában fényképet készítenek rólad, ez a kép fog szerepelni a jogosítványon, illetve adnak egy 2 oldalas lapot, (kérelem jogosítványhoz valami ilyesmi a neve), ezzel 30 napig belföldön vezethetsz már.
A jogosítványt pedig a postás kihozza majd, nagyjából egy hét múlva.
Forgalmi vizsga minősítő lapot én sem kaptam (1,5 hónapja vizsgáztam), állítólag azért, mert spórolnak a papírral, és nem indigós, hanem egypéldányos lappal dolgoznak. De az egyébként se kellene az ügyintézéshez, max. mint emlék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!