Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miert nem tudok parkolni?

Miert nem tudok parkolni?

Figyelt kérdés

Oldalt parkolas szinte lehetetlen szamomra. Minden mas megy.Forgalmi elott allok mar ez lesz az 5dik.

Sajnos az eddigi vizsgaim rosszul sultek el a parkolas miatt.

Nem ertem mit kell neznem es mikor kell a kormanyt elforditanom.

Kivulrol ertem de bent a kocsibol nem latom azt a pontot amit kell. (Mikor van az autom visszapillanto tukorje a masik auto lampajaval egyvonalban)

Egyszeruen nem megy … mar millioszor megprobaltuk de semmi. Valami tipp esetleg? Elore is koszonom

2022. dec. 14. 18:14
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
De pont amit írtam, a Viktória app a h.lyebiztos. Megnézted?
2022. dec. 15. 07:22
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
A fö problèma a parkolàsnàl, hogy a kocsinak a hàtsó kerekei nem fordithatóak. Arra kell gondolnod, hogy a fara a kocsinak, hogy kerüljön be a parkolòk közè. Ha elölröl àllsz be nagyobb hely kell, hogy a hàtulja is befèrjen, ezèrt jobb tolatva beàllni, mert olyankor elöször a hàtuljàt teszed a helyère az elejèt meg teljesen kitekert kormànnyal behúzod. Gyakorolj sokat ès te leszel a mester!
2022. dec. 15. 08:07
 13/20 A kérdező kommentje:

Sajnos mar nincs idom gyakorolni. Ez van.

Viktoria app nem segit mert ott sem vazoljak fel belulrol mit kell nezni.

A linken levo video pedig nem segit mivel nem mindig parkol a hatam mogott auto hogy aszerint merjem be es a jardaszeglet sem mindenhol ugyan az

2022. dec. 15. 16:40
 14/20 A kérdező kommentje:
Kedves 8as asd el magad . Semmi empatia nincs benned . Inkabb ne valaszolj . Ha nem vagy boldog a sajat eleteddel ne masokon vezesd le. Ha gyerekeid vagy ferj/feleged van nagyon de nagyon sajnalom hogy egy ilyen emberrel kell eljenek!
2022. dec. 15. 16:50
 15/20 anonim ***** válasza:
A 7-es választ fontold meg, gyakori probléma.
2022. dec. 15. 17:52
 16/20 A kérdező kommentje:

En nem a tukor alapjan kell parkoljak . Altalaban mogottem nincs kocsi csak elottem. Ugyhogy nincs mit neznem a turkoben.

Nekem ugy tanitjak hogy amikor az autom vege egyvonalban van a masik auto vegevel akkor tekerem a kormany teljesen jobbra .( ez megy) viszont nem tudom mikor kell teljesen balra vissza tekernem.

Normalisan akkor kene amikor a visszapillantom egy vonalban van a masik auto lampajaval de en az ulesemrol nem latom es nem tudom elkezpelni azt a ,,vonalat” autobol tejesen mas mint kintrol.

2022. dec. 15. 18:43
 17/20 anonim ***** válasza:

Akkor rosszul tanították. A jobb tükörben látnod kell a patkát és hogy az autó mellett mekkora távolság van. Vagy pl. ha jobbra hátra tolatsz egy másik autó mellé, akkor is látnod kell a jobb tükörben a két autó közötti távolságot.

Ha ezeket nem látod a rossz tükörbeállítás végett, akkor könnyen neki fogsz menni bárminek.

2022. dec. 15. 19:15
 18/20 krwkco ***** válasza:

"viszont nem tudom mikor kell teljesen balra vissza tekernem."

Amikor egyszer sikerült pontosan beállnod, akkor figyeld meg a folyamatot kihajtáskor visszafele.

Kifele mutató kerekekkel indulsz és eljutsz oda, hogy be akarsz állni a másik autó mellé, ezért visszatekered a kormányt a másik irányba. A visszatekerés kezdetekor próbáld megfigyelni, hogy hogy áll az autód orra a másik farához képest. Lehet, hogy ez nem ad olyan pontos eredményt, mint a járdaszegély figyelése, de lehet, hogy neked ez jobban működik.

A másik lehetőség, amit én tanultam még jó régen: akkor kell elkezdeni a kormány visszatekerését, amikor az autó kb. 45 fokban áll. De ezzel az időzítéssel fürgén kell tekerni, különben érinted a járdát. Kipróbálhatod ezt is.

2022. dec. 15. 19:25
 19/20 anonim ***** válasza:
56%

Kedves kerdező!

Nem asom el magam, reagaltam arra mindössze, hogy zsinorban a válaszok, amik szerintem támogató, megfontolandó jellegűek voltak is le volt pontozva az enyémmel együtt.

Ebből arra következtettem, hogy nem vagy befogadó a tanácsokkal kapcsolatba.

Mivel kiderült, hogy nem is a klasszikus értelmbe vett parhuzamos parkolással van gondod, hanem egy padka mellé parkolással, ezért a helyzet még rosszabb! Ha álelőtted egy másik autó, mögötted meg nem, akkor egy csomó lehetőséged lenne pozicionalni a járgányt, leshetsz az előtted parkolóról, hogy azennyire van a padkától, és ahhoz igazítod.

Mivel eme sima előre-meredéssel elvegezhető felmerés sem megy, inkább tényleg engedd el...

2022. dec. 15. 20:17
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha jobbra hátra párhuzamos, 2 kocsi közé: A lényeg, hogy kb egy ajtónyitásnyi távolságra állj meg a kocsitól, a fejed kb a másik autó külső tükrével legyen egy vonalban, ha úgy gondolod kicsit gurulj hátrébb, az az autó méretétől is függ, kicsi, nagy, stb.. aztán tekerd a kormányt csutkára jobbra, lassan gurulj be, addig, amíg a bal tükörben meglátod a mögötted lévő autó padka felől eső lámpáját. Ezután, ha azt látod, tekerd egyenesbe a kormányt, gurulj hátra lassan, és amikor a jobb tükörben látod, hogy körülbelül elég közel vagy a padkához, akkor a kormányt csutkára betekered balra, és szépen behúzod az elejét. Közben nézed a jobb tükörben, hogy mikor vagy párhuzamos a padkával, és ha úgy látod, hogy jó, akkor megállsz, váltó üresbe, kézifék behúz és kész is.

Ha balra hátra párhuzamos, 2 kocsi közé, akkor ugyanez a dolog, csak fordítva. Ajtónyitásnyira megállsz, fejed egy vonalban a másik kocsi tükrével, ha kell hátrébb gurulsz kicsit, kormány csutkára balra, lassan begurulsz, ha látod a mögötted lévő kocsi padka felőli lámpáját, kormány egyenesbe, lassan gurulsz, bal tükörben nézed a padkát, ha látod, hogy már elég közel van, kormány csutkára jobbra, behúzod az elejét, közben a bal tükörben nézed a párhuzamost a padkával, aztán, ha úgy gondolod, hogy jó, akkor megállsz, váltó üresbe, kézifék behúz és kész is.

Ja, és hátramenetben hátrafelé is nézni közben!

Remélem érthető, és tudtam segíteni valakinek. :)

2023. márc. 10. 22:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!