Hidegben autó indítása után fel lehet tekerni egyből a ventillátort?
Figyelt kérdés
A szélvédő meg ablakok miatt lehet max fokozatra a fűtést vagy várni kell vele?2022. dec. 12. 17:53
1/8 anonim válasza:
Fel lehet tekerni. De ne várj egyből meleg levegőt.
2/8 anonim válasza:
Fel, de nem fog meleget fújni és lassabban is fog bemelegedni a motor.
3/8 anonim válasza:
Nem tiltja semmi, senki. De én nem szoktam piszkálni. Télen-nyáron fixen 23 fokon van.
4/8 anonim válasza:
#2 miért melegedik be lassan a motor? nem kötözködésből kérdem, nem értek hozzá
5/8 anonim válasza:
#4 Nem #2 vagyok, de választ tudom. Fűtés közben a motor hulladékhőjét vonod el tőle. Azáltal, hogy elveszel ebből a hőből, lassabban tudja (ha egyáltalán el tudja érni) az üzemi hőmérsékletét.
Ez egy benzinesnél nem zavaró, mert ott pár perc alapjárat után már meleget fúj, nem úgy egy kisebb dízel esetén. Nekem ma délután -2°C-ből indulva 15km kellett mire a víz elérte az üzemi hőfokot miközben 1-es fokozaton ment a fűtés a szélvédőre...
6/8 anonim válasza:
5. Hülyeséget írsz, mert dizelem van és nagyon hamar meleget nyom.
Kb 3 km alatt már 50 fok és ez nagyon jó meleg.
7/8 anonim válasza:
Szintén dízelem van. Indítás után egy perccel már meleg levegőt fúj, mert van benne gyárilag kiegészítő elektromos fűtés. Az előző dízel autómban is volt ilyen. Vízhőfoknál 3-4 km kell a 60 °C-hoz, amikor már bőven fűt önerőből is. A 90 °C-hoz valóban kell legalább 7-8 km, a msotani keményen fagyos reggelen talán még több is. Az olaj ilyenkor még nyilván nem özemi hőfokú, de az más.
8/8 anonim válasza:
Hát akkor hülyeséget írok #6. Gyere ide oszt' leheld te a szélvédőmet, mert az enyém tényleg olyan lassan melegszik mint ahogy leírtam. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!