Milyen motorolajat használtok?
Ja, nem kérdezted, de olajszűrőből ragaszkodom a márkásabbakhoz, akkor is ha olcsóbb pár ezerrel a no-name távolkeleti, vagy török, lengyel szűrő. Általában Mahle, MannFilter, esetleg Hengst, amit venni szoktam.
A leeresztő csavar alá a tömítés márkája annyira nem lényeges. Egy olcsó Elring is tökéletes, nem szokott folyni.
Azt mutasd már meg hol írja ezt az ElsaWin. Nagyon érdekelne. Mert nekem azt írja dieselbe (kivéve pd) és benzinesbe is ez való. V
Az utolsó hozzászólásodban sikerült leírnod ugyanazt, amit leírtam, hogy jellemzően mindkét motorba (benzin/dízel) jók ezek az olajok. Attól, hogy mindkettőbe jó, külön jóváhagyás létezik rájuk, bár én sem láttam még csak 504 vagy 507 olajat. Egyébként a PD-be is jó az 507, DPF-esekbe az az előírás.
Az 502-t csak az 504 váltotta, hiszen az a benzines jóváhagyás. De nagyon sokáig alkalmazható volt az 502 fix csereperiódussal, még munkatársam 2013 utáni 1.4 TSI motorjába is engedélyezett.
A lényeg:
Az ideális természetesen egy 504 (/507) motorolaj, de ha viszkozitást akar a kérdező váltani, akkor VW 502.00 jóváhagyással rendelkező olajat érdemes választania. Az 504/507 sokáig csak 5W30 lehetett, de ma már a gyári VW olaj is 0W30:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!