Ebből a fizetésből hogyan vegyek autót szerintetek?
Nos.. kb 600~1Millió forint körül szeretnék autót vásárolni, mert nem szeretnék egy olyat ami alól kiesek én, és a családom.
Még a szüleimmel élek és nettó 210.000 forintot keresek havonta.
Ebből a saját számlám 17.000forint
Amit ebből eldohányzok kb 18.000ft
Így marad a fizetésemből 175.000ft
Nyílván adok itthon is pénzt ami 50 ezer forintot jelent havonta
Így 125.000 ft marad a zsemembe amit javarészt megeszek és elköltök nem hülye dolgokra
Hogyan gyüjtsek szerintetek ebből a pénzből úgy hogy nyárra legyen egy autóm? Az nem opció hogy leteszem a cigit :)
Talán ha itthon megbeszélném hogy nem adok havi 50ezret mert gyüjtök és amúgyis a családnak is jó lenne az autó de ez még igy is kevés lenne havonta
Mi az ötletetek? Vegyek fel hitelt és vegyek úgy?
Köszönöm hogy elolvastátok!
Ennyiből egy régi Swift kategóriájú full minimál autót lehet csak épkézláb módon fenntartani,ne akarj jobbat mert nem engedheted meg magadnak.
Autóra hitelt felvenni úgy hogy megvenni alig tudod a világ hülyesége.Költségre veszel fel hitelt,pénzügyi öngyilkosság kb.
Keress jobban fizető állást,ha nincs költözz nagyobb városba
21
24
Köszönöm szépen
"Az a 18 ezer forint havonta nem oszt nem szoroz :D direkt megemlítettem hogy azt ne mondjátok …
Tudom hogy keveset keresek de hahó magyarországon élünk :))"
Sok kicsi, sokra megy. Leteszed a cigit + még spórolsz egy kicsit és egy év alatt már megvan az autód árának a fele. Vagy ha már meg van az autó, legalább a legszükségesebbeket ki tudod fizetni. Azzal is számolj, hogy ha még nem volt autód, a biztosítás is egy 100-as...
A fizetésed meg annyi, amennyi. Én sem keresek sokkal többet, mint te, pedig 5 évet végigültem az egyetemen és lassan 12 éve dolgozom is. Igaz, úgy néz ki, hogy januártól sikerült emelést kizsarolnom, de ehhez kockáztatnom kellett, azzal kellett megfenyegetnem a főnökömet, hogy különben felmondok.
Az a 18 ezer nem oszt nem szoroz, ezt elismerem. Van ugye az a régi vicc is, hogy:
- Ha nem dohányoznál, a megspórolt pénzből 10 év után vehetnél egy Ferrarit.
- De dohányzol?
- Nem.
- Akkor hol a Ferrarid?
Én ha találok 200 forintot a zsebemben, nem fogom eltenni, hanem elkávézom. Nincs is ezzel baj.
A baj azzal van, hogy neked nem csak 18 ezer forint a káros/haszontalan kiadásod. 210 ezer forint nettó talán nem sok, viszont ha muternál laksz, akkor nagyon kényelmesen lehet belőle élni. Te magad is leírtad: 210 nettó - 50 muternak - 17 számlák - 18 dohány = 125 ezer. Ennyi megmarad a rendes, normális kiadásaid után és ez azért nem rossz, valami olcsó autó fenntartásához BŐVEN elég.
Persze a történet folytatódik, miszerint te azt mondod, hogy azt a 125 ezret is elvered. 125 ezret csak úgy elversz havonta a semmire. Azt mondod kajára, meg nem hülyeségekre, de ez úgy hazugság, ahogy van. Ha az embernek spórolnia kell, akkor minden, ami nem a megélhetés feltétele, az "hülyeség" és haszontalan kiadás. És kajára... ember, muteroddal élsz és fizetsz neki, szóval azt ne mondd már, hogy nem kapsz tőle főtt kaját, meg hogy nem nyúlhatsz a hűtőhöz. Oké mondjuk néha eszik az ember egy mekdonálcot, vesz egy zacskó csipszet, ilyesmi, de hol van ez 125 ezer? Úgy hazugság az egész, ahogy van.
A fizetésednek több mint a felét elherdálod SEMMIRE, aztán sírsz, hogy nincs pénzed és muterodtól akarod megvonni a pénzt, amiből ellátja az ingyenélő haszontalan füstszagú picsádat.
27
Fentebb írtam hogy van egy autóm
Szerinted levegővel megy?
Igaz a kérdésbe is írhattam volna na de mindegy
Az oké hogy otthon kajálok na de a munkahelyemen is!
Napi 3 ezret költök kajára
Így jön ki a matek
Igen, én is erre céloztam, mint a 27-es, csak nem akartam ilyen keményen fogalmazni.
Ha a "kötelező" megélhetésen felül marad 125e-ed, az nem olyan rossz. Az is rendben van hogy az ember költ erre-arra. Pl. veszel néha ruhát, cipőt, beülsz valahova valamit enni-inni, stb. Néha belefér. De ha megtanulsz lemondani a nem létfontosságú dolgokról, abból a 125-ből legalább 50-nek meg kellene maradnia hó végére ha jól csinálod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!