Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ebből a fizetésből hogyan...

Ebből a fizetésből hogyan vegyek autót szerintetek?

Figyelt kérdés

Nos.. kb 600~1Millió forint körül szeretnék autót vásárolni, mert nem szeretnék egy olyat ami alól kiesek én, és a családom.

Még a szüleimmel élek és nettó 210.000 forintot keresek havonta.

Ebből a saját számlám 17.000forint

Amit ebből eldohányzok kb 18.000ft

Így marad a fizetésemből 175.000ft

Nyílván adok itthon is pénzt ami 50 ezer forintot jelent havonta

Így 125.000 ft marad a zsemembe amit javarészt megeszek és elköltök nem hülye dolgokra

Hogyan gyüjtsek szerintetek ebből a pénzből úgy hogy nyárra legyen egy autóm? Az nem opció hogy leteszem a cigit :)

Talán ha itthon megbeszélném hogy nem adok havi 50ezret mert gyüjtök és amúgyis a családnak is jó lenne az autó de ez még igy is kevés lenne havonta

Mi az ötletetek? Vegyek fel hitelt és vegyek úgy?

Köszönöm hogy elolvastátok!

2022. dec. 10. 18:01
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
96%
Inkább gyűjtögess, a hitel az autóra általában semmilyen helyzetben nem éri meg.
2022. dec. 10. 21:17
 22/40 anonim ***** válasza:
76%
Le lehet pontozni, de ennyi pénzből még a cigi is luxus nem hogy az autó.
2022. dec. 11. 00:00
 23/40 anonim ***** válasza:
84%
Pedig ha nincs nagy pénz, akkor egy Suzuki vagy Fiat Punto a megoldás, bontókban minden van hozzá, bárhol megszerelik. Csakhát az öntudat az egekben :) A cigit meg eszedbe ne jusson abbahagyni. Büdösen élni és előbb dögleni férfias, ne hagyd megad.
2022. dec. 11. 07:55
 24/40 anonim ***** válasza:
100%

Ennyiből egy régi Swift kategóriájú full minimál autót lehet csak épkézláb módon fenntartani,ne akarj jobbat mert nem engedheted meg magadnak.

Autóra hitelt felvenni úgy hogy megvenni alig tudod a világ hülyesége.Költségre veszel fel hitelt,pénzügyi öngyilkosság kb.

Keress jobban fizető állást,ha nincs költözz nagyobb városba

2022. dec. 11. 07:55
 25/40 A kérdező kommentje:

21

24

Köszönöm szépen

2022. dec. 11. 08:45
 26/40 anonim ***** válasza:
100%

"Az a 18 ezer forint havonta nem oszt nem szoroz :D direkt megemlítettem hogy azt ne mondjátok …

Tudom hogy keveset keresek de hahó magyarországon élünk :))"

Sok kicsi, sokra megy. Leteszed a cigit + még spórolsz egy kicsit és egy év alatt már megvan az autód árának a fele. Vagy ha már meg van az autó, legalább a legszükségesebbeket ki tudod fizetni. Azzal is számolj, hogy ha még nem volt autód, a biztosítás is egy 100-as...

A fizetésed meg annyi, amennyi. Én sem keresek sokkal többet, mint te, pedig 5 évet végigültem az egyetemen és lassan 12 éve dolgozom is. Igaz, úgy néz ki, hogy januártól sikerült emelést kizsarolnom, de ehhez kockáztatnom kellett, azzal kellett megfenyegetnem a főnökömet, hogy különben felmondok.

2022. dec. 11. 09:00
 27/40 anonim ***** válasza:
71%

Az a 18 ezer nem oszt nem szoroz, ezt elismerem. Van ugye az a régi vicc is, hogy:

- Ha nem dohányoznál, a megspórolt pénzből 10 év után vehetnél egy Ferrarit.

- De dohányzol?

- Nem.

- Akkor hol a Ferrarid?

Én ha találok 200 forintot a zsebemben, nem fogom eltenni, hanem elkávézom. Nincs is ezzel baj.

A baj azzal van, hogy neked nem csak 18 ezer forint a káros/haszontalan kiadásod. 210 ezer forint nettó talán nem sok, viszont ha muternál laksz, akkor nagyon kényelmesen lehet belőle élni. Te magad is leírtad: 210 nettó - 50 muternak - 17 számlák - 18 dohány = 125 ezer. Ennyi megmarad a rendes, normális kiadásaid után és ez azért nem rossz, valami olcsó autó fenntartásához BŐVEN elég.

Persze a történet folytatódik, miszerint te azt mondod, hogy azt a 125 ezret is elvered. 125 ezret csak úgy elversz havonta a semmire. Azt mondod kajára, meg nem hülyeségekre, de ez úgy hazugság, ahogy van. Ha az embernek spórolnia kell, akkor minden, ami nem a megélhetés feltétele, az "hülyeség" és haszontalan kiadás. És kajára... ember, muteroddal élsz és fizetsz neki, szóval azt ne mondd már, hogy nem kapsz tőle főtt kaját, meg hogy nem nyúlhatsz a hűtőhöz. Oké mondjuk néha eszik az ember egy mekdonálcot, vesz egy zacskó csipszet, ilyesmi, de hol van ez 125 ezer? Úgy hazugság az egész, ahogy van.

A fizetésednek több mint a felét elherdálod SEMMIRE, aztán sírsz, hogy nincs pénzed és muterodtól akarod megvonni a pénzt, amiből ellátja az ingyenélő haszontalan füstszagú picsádat.

2022. dec. 11. 09:49
 28/40 A kérdező kommentje:

27

Fentebb írtam hogy van egy autóm

Szerinted levegővel megy?

Igaz a kérdésbe is írhattam volna na de mindegy

Az oké hogy otthon kajálok na de a munkahelyemen is!

Napi 3 ezret költök kajára

Így jön ki a matek

2022. dec. 11. 11:13
 29/40 anonim ***** válasza:
88%

Igen, én is erre céloztam, mint a 27-es, csak nem akartam ilyen keményen fogalmazni.

Ha a "kötelező" megélhetésen felül marad 125e-ed, az nem olyan rossz. Az is rendben van hogy az ember költ erre-arra. Pl. veszel néha ruhát, cipőt, beülsz valahova valamit enni-inni, stb. Néha belefér. De ha megtanulsz lemondani a nem létfontosságú dolgokról, abból a 125-ből legalább 50-nek meg kellene maradnia hó végére ha jól csinálod.

2022. dec. 11. 11:14
 30/40 A kérdező kommentje:
Hihetetlen hogy ennyire fenn vagytok akadva a cigin🤣
2022. dec. 11. 11:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!