Mely benzinkutakon jártatok ma?
A benzinhiány kapcsán kérdezem, hogy hátha valaki tud valakinek hasznos információval.
Tehát: ki, melyik benzinkúton tankolt ma, és mit, illetve előtte melyeke fordult még meg?
Összességében bármilyen benzinkúttal kapcsolatos friss tapasztalat/élmény jöhet
Még bőven volt üzemanyag a tankomban, de ma hazafelé a rémhírek miatt megálltam az egyik útba eső kúton.
Ez egy Mol kút volt. Egy autó volt előttem, így pár perc alatt sorra kerültem. Gázolajat tankoltam. De benzinből is volt árstopos meg 100-as is. Annyi hogy 50 literre van maximalizálva az egyszerre tankolható mennyiség. Úgyhogy kicsit értetlenkedve állok a dolog előtt, mert semmilyen fennakadást nem tapasztaltam. Pedig épp most harsogja a tv a háttérben hogy "katasztrófahelyzet" van, mert "sehol nincs" üzemanyag. Nem értem miért jó gerjeszteni a pánikot. De ezt a médiától már megszokhattuk. Ha leesik 2 cm hó, az is katasztrófahelyzet és szenzációnak állítja be a média.
Nekem már tegnap is gondom volt a tankolással, nem tudtam tankolni 2 kúton jártam még százas se volt egyiken se, ma már úgy indultam útnak (és igen, sajnos muszáj volt autóval mennem, pedig amúgy keveset használom), hogy épp a piros csík felett volt a mutatóm, gondoltam majd tudok biztos tankolni ma már. 5 kutat néztem:
1) M3 bevezetőről OMV kút (Kacsóh Pongrác fele, a bevezető legelején) - itt volt de már csak 100-as, és hatalmas sor. Kivártam a sort... kettővel előttem tankolónál fogyott el a 100-as benzin is. Kb 20 percet álltam hiába. Sebaj, mentem tovább, gondoltam csak lesz máshol.
2) Csömöri út MOL - itt csak gázolaj volt.
3) Fogarasi Shell - itt nem volt semmi, zárva volt kompletten.
4) Egy sarokkal arrébb Füredi úti Shell - ez is full zárva.
5) Ettől száz méterre az Avia a két Shell között - itt szintén nagy sor, 2 perc után gyanús lett és kiszálltam, csak dízel és semmi más.
6) Kerepesi OMV innen nem messze - na itt végre kaptam összesen 15 liter 100-as benzint, hatósági áras már nem volt. Mire ideértem a benzinszintjelzőm már nemhogy pirosban de a 0 alatt járt valahol. 15 liter nekem olyan 180km-re elég ha az átlagfogyasztással számolok... elintéztem a dolgom, megmaradt ennek a fele se, utána is szúrópróbaszerűen benéztem hazafele pár kútra de egyiknél sem jártam sikerrel. Szerencsére a belátható jövőben - azaz kb egy hétig - várhatóan nem kell kocsival mennem sehova, ha igen akkor inkább carsharing-es kocsival megoldom amibe nem kell tankolni. Remélem megjavul már az a rohadt finomító, de legjobb lenne ha inkább ezt a semmirekellő ársapkát eltörölnék és lenne megint import az ilyen esetekre.
Győr, kedd, késő délutáni órákban:
Szigethy Attila úti Shell kút: nincs semmilyen benzin (V-Power Racing sem) csak gázolaj.
Kicsit arrébb, Ipar úti ÖMV benzinkút: nincs semmilyen benzin (MaxMotion 100 sem) csak gázolaj.
Holnap hajnalban indulok Szlovákiába tankolni. Slovnaft kút reggel 6-kor nyit Medve község mellett. Viszek magammal kannákat is, összesen 25 litert.
Köszi, most néztem meg a Blikk honlapját, én is láttam.
Holnap azért megnézem az említett Shell benzinkutat: ha lesz V-Power Racing, akkor veszek, ha nem, akkor mégiscsak átmegyek Szlovákiába.
Én itt már politikusoknak semmit sem hiszek el, csak a kézzelfogható valóságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!