Személyautóval hogyan tudok kimenni németországba?
Csak Ausztriára kell matrica, No-ban ingyenes (személyautóval) az autópálya használat.
Online is meg tudod venni, azt kell bepipálni, hogy vállalkozóként veszed, mert másképp csak X nap utáni érvényességgel adják ki magánszemélynek - a fogyasztóvédelmi trv. miatt. Mert elő van írva az online vásárlásokra vonatkozó X napi elállási lehetőség.
Amiket eddig kaptál azok hibátlan információk.
Németországban figyelj arra, hogy az autobahnon sok szakasz csak éjszaka korlátlan, nap közben nem, ilyenkor digitális táblák korlátoznak általában 120-ra, de én futottam már bele abba hogy a Waze szerint korlátlan szakaszon jártam, mentem is 200 körül, aztán realizáltam hogy már rég 120 a top. Szerencsére csekket nem kaptam de ehhez ott hozzá kell szokni ha még sosem voltál.
"Németországban figyelj arra, hogy az autobahnon sok szakasz csak éjszaka korlátlan, nap közben nem, ilyenkor digitális táblák korlátoznak"
Rettentően téves megközelítése a témának, bár az eredmény végeredményben helyes.
De sokkal jobb lenne abból kiindulni, illetve arra felhívni a figyelmet, hogy a digitális táblák által jelzett sebességkorlátozás ugyanúgy kötelező érvényű, mint a pléh tábla.
Pont.
Éjjel is, nappal is, korlátozás nélküli szakaszon is, 120-as szakaszon is, nyolcvanas szakaszon is, 120-at jelezve is, 60-at jelezve is.
Azt pedig szintén el kéne felejteni hogy a navi által jelzett sebességkorlátot tartjuk mérvadónak. És nem az esetleg többszáz eurós bünti miatt, hanem mert a korlátozásnak általában oka van, és ha 180-nál látod meg hogy Stau van, akkor már nem fog érdekelni, mit mutatott a Waze.
@6 - Rendben van - ezek szerint veled még soha ebben az életben nem fordult elő, hogy mondjuk egy 1300 kilométeres trip során valahogy pont nem vettél észre egy elektronikus táblát, a következő meg mire jön addigra akár lehet kamera is.
Soha nem volt ilyen, igaz? :)
Hegyeshalomnál az osztrák oldalon is megtudod venni a pályamatricát és tudnak a benzinkúton magyarul mert sokan járnak át dolgozni osztrákba.
Németországban ingyenes az autópálya személyautóra.
Többiek pedig a kérdésre koncentráljanak, ne a sebességre mert nem ez volt a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!