Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Volkswagen 1.8T benzin motor...

Áronkaa12 kérdése:

Volkswagen 1.8T benzin motor milyen tapasztalatok vannak 2022ben?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Autóvásárlás előtt állok és a kérdésben említett 1.8turbo benzin motoros passatokat, octaviákat nézek. Mennyi ezeknek a motoroknak kb az élettartalma(km)? Mennyit adnátok egy közel 20éves autóért?

2022. dec. 5. 11:07
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Annyi az élettartama, ameddig szervízelik, karbantartják.

Állapotfüggő hogy mennyit érnek.

Egyik kérdésedre sem lehet így vaálaszolni.

2022. dec. 5. 11:16
 2/7 anonim ***** válasza:

Nem lehet már mondani ilyet 20+ éves motorokra és autókra, hogy mennyi az élettartama - pont azért nem, mert az utóbbi 20+ év karbantartása, használata olyan mértékben befolyásolja a hátralevő élettartamot, hogy nem számít, alapból gyárilag mennyi lehetett ez az adat.

Nekem volt 1.8T Passat B5.5-öm, én szerettem mert volt benne kellő erő a kasztni mozgatásához értelmes kereteken belül, + maga az autó nagyon kényelmes utazóautó volt. De már több mint 10 éve volt ez, akkor még nem számított régi autónak, így nem volt vele problémám de ennyi év után már ez nem releváns tapasztalat.

Elég rondán öregedik ezeknek a régi Volkswageneknek a beltere, azt tudom. Talán a legrondábban mind közül. Mivel ott ülsz, ezért ez egy nagy probléma az én szememben. Párszáz ezernél többet nem adnék érte ma.

2022. dec. 5. 11:44
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha jól tudom az 1-es RS Octaviákba tették ezeket a motorokat, ott biztos nem is kímélték. Kaszni általában jól bírja, de persze tipikusan az első sárvédőívek alja kényes pont.
2022. dec. 5. 12:39
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm véleményeteket!

Én is eddig csak jókat hallottam a motorral kapcsolatban. A kérdést azért tettem fel a km rel kapcsolatban mert 1.9tdi ről van családba tapasztalat de benzin motoros 1.8t ről nincs. A legtöbb autó használtautón 300.000+ km es.

2022. dec. 9. 08:41
 5/7 anonim ***** válasza:
Normálisan használva egész jó. Nem kell nyírni, vigyázni kell a kuplunggal mert relatívan gyorsan elég. Szerintem fasza kis autó
2022. dec. 31. 11:08
 6/7 anonim ***** válasza:
Na szevasz Aronka na megtetted a roszdaboglyt? Hányszor voltal szerelőnek a tonkretett turbós lelakott egynyóccal?
2023. márc. 2. 20:04
 7/7 A kérdező kommentje:

Szia

Nem vettem végül meg

2023. dec. 10. 00:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!