Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Fényszóró tisztítás mennyibe...

Fényszóró tisztítás mennyibe kerül, uv védelemmel?

Figyelt kérdés
2022. dec. 3. 06:38
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Vagyis a kissé bemattult fényszóró polírozásra gondolok. Sehol sincsenek árak.
2022. dec. 3. 06:53
 2/14 anonim ***** válasza:
51%
Persze hogy nincsenek mert ez fényszórótól függ.
2022. dec. 3. 07:30
 3/14 anonim ***** válasza:
43%

Vegyél újat , mert az a csiszatolás csak ideig óráig elfogadható.

De tökéletes sose lesz .

2022. dec. 3. 07:37
 4/14 anonim ***** válasza:
46%

Előbb nézd meg mennyibe kerül egy új.

Egyébként 10e ft / lámpa körül szokott lenni

2022. dec. 3. 07:50
 5/14 anonim ***** válasza:
59%
És fél évnél tovább tényleg nem igen tart, de lámpa függő
2022. dec. 3. 07:50
 6/14 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem is jobban járnál új fényszóróval. Az a tapasztalatom hogy amelyik fényszórónál a búra bemattul, annál a foncsort is tönkre tette az UV, azt felújítani meg kb annyi mint egy új fényszóró. Sokkal jobban fogsz látni vele.
2022. dec. 3. 08:14
 7/14 anonim ***** válasza:
24%

Nem polírozunk lámpát, mert nem időtálló. Lakkot neki, abból 2 réteget. UV állóban már kapható, sőt olyan kemény lakkok vannak, amik nem karcolódnak össze az első bokornál.

Szakmai vitát a bizonyítvány(ok) felmutatása után Bárkivel.

2022. dec. 3. 08:21
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

17 éves tömegautóm van, xenon fényszóróval. A búráján látszik már hogy nem vadi új, de nem vészesen matt, mert végig garázsban tartottam. Egy polírra már én is gondoltam, mivel alapból esztétikailag is próbálom rendben tartani az autót. Van szórás az árakban. Ha nem csak lecsiszolják a teszkó parkolójában fél óra alatt aztán jónapot módjára csinálják, hanem rendes UV-álló bevonattal is ellátják, az nagyjából kompletten 25-30e/pár.

Az öreg, gyakori típusú, nem prémium márkájú autómhoz 1 db fényszóró búra 200.000Ft körül volt pár éve. Az áremelkedések miatt el tudom képzelni, hogy már ez is drágább. És ez még csak nem is echte gyári, csak gyári beszállítói. (Kb a dobozon lévő matrica a különbség.) Utángyártott tudtommal nincs xenonosból. Bontottal meg nem sokra megyek, mert általában még rosszabb állapotúak. 1 db fényszórót nem cserél az ember, mert hülyén néz ki, ha az egyik makulátlan, a másik mattult, még nagyobb a kontraszt.

Nem akarom senkinek az anyagi helyzetét firtatni, de laza fél millió forint, nekem nem a mellényzsebemben lapuló aprópénz kategória, amit egy kis szépítésért egy öreg autóra szívesen kiadnék. 25-30e-t már inkább!

El tudom képzelni, hogy egy mai ledes okosfényszórós autónál ez a mattulás mennyibe fog majd kerülni évek múlva, ha valaki ragaszkodik a cseréhez polír helyett. Persze van a másik véglet, a régi Swift, F/G Astra és hasonlók, amihez ha van utángyártott egyszerű halogén lámpa fillérekért, akkor már lehet hogy nem éri meg a polír. Ezt kell mérlegelni.

2022. dec. 3. 08:29
 9/14 krwkco ***** válasza:
100%

"Nem polírozunk lámpát, mert nem időtálló. Lakkot neki, abból 2 réteget. UV állóban már kapható, sőt olyan kemény lakkok vannak, amik nem karcolódnak össze az első bokornál."

Ha egy lámpa az UV-tól bemattul, besárgul akkor nem segít rajta a lakkozás önmagában. Mert nem a felszíni egyenetlenségeket kell feltölteni, hanem a megváltozott réteget levenni. És UTÁNA jöhet a lakk.

2022. dec. 3. 09:15
 10/14 anonim ***** válasza:

#7 vagyok

Nem írtam le a teljes bevonatrendszer ismertetését, nem erről szól.

További szép napot!

2022. dec. 3. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!