Ha a gumi magasabb 5mm-el a gyárinál, az nagy probléma? Pl: 215/55 helyet 215/60 ?
Figyelt kérdés
Mennyire veszélyes és mik a hátrányok ha 5mm-el eltér a magasság?2022. nov. 30. 19:31
11/16 anonim válasza:
Esetleg próbáld meg Mondeo mk4 Facebook csoportban, hátha valaki pont vett újat és használható a régije. Amúgy ideálisnak nem ideális, kisebb pontatlan működés pl ESP-nél játszik, de amíg nem túl nagy a tempó emiatt nem esel le az útról, végső esetben megteszi.
12/16 anonim válasza:
Semmi jelentőssége az én gyári előírásom 155-70-r13 lenne de télire 175-70-r13 at rakattam rá így 2 cm-vel magasabb lett a kocsi, többet fogyaszt de stabilabb sokkal.
13/16 anonim válasza:
#12 te egy igazi tuningmajszter vagy. Mondjuk vegul is felrakhatsz akarmekkora papucsot ha nem zavar hogy a szelessege miatt beleer a kasztniba kanyarodaskor, elmaszik a futomugeometria es azzal a kormanyzasod, uttartasod. Lehetoleg csak magadat nyird majd ki, ne masokat is amikor nem adja ki az a kanyar. Raadasul telire pont hogy keskenyebb gumit ajanlanak aminek nagyobb a fajlagos, utra gyakorolt nyomasa, igy jobban kapaszkodik es nem uszol el a latyakon, saron.
14/16 anonim válasza:
Nem ér bele te barom, azt sem tudod miről van szó de pampogsz itt. Verd ki ha már nőt nem találsz.
15/16 anonim válasza:
14: Eddig nem én beszélgettem veled, csak gondoltam szólok, hogy a kormánylegördülési sugarad megváltozott, ami a megváltoztatja a kormányzásra ható erőket. Ez leginkább akkor lehet probléma, ha fékezéskor vagy gyorsításkor eltér a két első keréken a tapadás vagy a gyorsító-/fékerő. Ilyenkor erősebben akarja kitekerni az autó a korményt a kezedből, mert az erőkar megnőtt, amin keresztül a kerék visszahat a kormányra. Ezen kívül magasabb lett az autó súlypontja, ami nincs ellensúlyozva a futóműben, ezért billenésre hajlamosabb lehet az autó. Ha amúgy is magas az autó súlypontja, akkor hirtelen kikerülési manővernél adódhat ebből kellemetlen meglepetés. Amit a normál közlekedésben stabilabbnak érződik, az vészhelyzetben lehet instabilabb. Ezért nem érdemes eltérni a gyári ajánlástól. Persze kicsi az esélye, hogy bajod lesz belőle, de nem nulla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!