Forgalmi vizsgán melyek a leggyakoribb körültekintési hibák?
A sávváltásos körültekintést nagyon nézik, meg nyilván minden irányváltoztatássaé járó kikerüléseset is, valamint tolatásosat is.
(Amúgy én se néztem hátra a vizsgán tolatva-párhuzamos parkolásnál, csak amikor elkezdtem a manővert, szerencsére jóindulatú volt a VB, mert simán megbuktathattak volna, meg is jegyezte, hogy azért kell ilyenkor hátranézni, mert az autó mögé léphet egy gyalogos. Igaza volt, úgy gondolom. Nekem az járt a fejemben, hogy csak nehogy a padkának menjek mert az instant bukta, emiatt már csak a két szélső tükröt néztem, nem hátra...)
Szóval igen, a tolatásos emiatt jogos. A jobbkezes utcásakra nem tudok mit mondani, én olyan városban vizsgáztam, ahol nincsenek az útvonalakon ilyen utcák, de igen, a jobbkezes utca az mindig nagy mumus a vizsgán, az álló autók kikerülését nem igazán értem. Ha az úttal párhuzamosan állnak, akkor nem kell beszlalomozni közéjük, ha pedig sávváltással jár akkor nyilván azért, mert éppenséggel előzhetnek téged is, mielőtt kisorolsz a parkoló autó mögül.
Emellett néha fordítsd a fejed, meg nézz bele a belső tükörbe is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!