Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Forgalmi vizsgán melyek a...

Forgalmi vizsgán melyek a leggyakoribb körültekintési hibák?

Figyelt kérdés
Forgalmin harmadszor is megbuktam, mindháromszor körültekintéssel kapcsolatos hibám volt. Elsőre nem néztem be jobbkezes utcába, másodszor nem néztem hátra tolatásnál, harmadszorra pedig utcán álló autók kikerülésénél nem néztem tükör-holtteret. Mindháromszor majdhogynem üres utcán történt a bukás. Általában alacsony forgalomban nem érzem szükségét, hogy folyamatosan tekintgessek, persze tudom, hogy kéne. Van valami tanácsotok arra, hogy tanulhatnám meg a folyamatos körültekintést? Illetve melyek még azok a körültekintési hibák, amiket nagyon szigorúan vesznek a vizsgabiztosok?
2022. nov. 29. 14:44
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A sávváltásos körültekintést nagyon nézik, meg nyilván minden irányváltoztatássaé járó kikerüléseset is, valamint tolatásosat is.

(Amúgy én se néztem hátra a vizsgán tolatva-párhuzamos parkolásnál, csak amikor elkezdtem a manővert, szerencsére jóindulatú volt a VB, mert simán megbuktathattak volna, meg is jegyezte, hogy azért kell ilyenkor hátranézni, mert az autó mögé léphet egy gyalogos. Igaza volt, úgy gondolom. Nekem az járt a fejemben, hogy csak nehogy a padkának menjek mert az instant bukta, emiatt már csak a két szélső tükröt néztem, nem hátra...)

Szóval igen, a tolatásos emiatt jogos. A jobbkezes utcásakra nem tudok mit mondani, én olyan városban vizsgáztam, ahol nincsenek az útvonalakon ilyen utcák, de igen, a jobbkezes utca az mindig nagy mumus a vizsgán, az álló autók kikerülését nem igazán értem. Ha az úttal párhuzamosan állnak, akkor nem kell beszlalomozni közéjük, ha pedig sávváltással jár akkor nyilván azért, mert éppenséggel előzhetnek téged is, mielőtt kisorolsz a parkoló autó mögül.

Emellett néha fordítsd a fejed, meg nézz bele a belső tükörbe is.

2022. nov. 29. 15:05
 2/6 anonim ***** válasza:
Általában alacsony forgalmú utcában, ahol a szavaiddal élve nem látod értelmét a körültekintésnek fogsz majd elsodorni egyszer egy holttérben rejtőzködő kerékpárost.
2022. nov. 29. 21:57
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekem a mögöttes forgalom figyelésére vontak pontot, előre haladásnál nem néztem eleget a tükröket, de nem volt bukó mértékű probléma. “Tükör(közép)-tükör(oldal)-hátranézés(váll felett a tükör holttere miatt)” beleégett az emlékezetembe, utána ráérsz indexelni, ez csak úgy eszembe jutott.
2022. nov. 30. 02:11
 4/6 anonim ***** válasza:
#3 Mondjuk mivel az index csak szándékot jelez, épp ki kéne rakni, mielőtt igazán szétnézel és elkezded a manővert. Mert nézhetsz te mindenfele, de ha csak utána indexelsz és azzal a lendülettel mozdulsz is, elég rutinosnak kell lenni hogy a gondolatolvasó vezetők előre tudják, mit akarsz... A te fajtádat kell folyton dudálnom, mert nézelődtök, csak éppen a külvilág felé jelzés nélkül már csináljátok a hülyeségeteket.
2022. nov. 30. 03:17
 5/6 anonim ***** válasza:
#4 késő van és nem olvastam vissza, hogy rosszul írtam, nyilván nem sávváltás után indexelek, sofőrködtem is egy időben. Peace
2022. nov. 30. 03:22
 6/6 anonim ***** válasza:
#5 nopara, ilyentájt én is harapósabb vagyok :) :)
2022. nov. 30. 03:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!