Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha ideiglenesen ki van vonatva...

Ha ideiglenesen ki van vonatva az autó a forgalomból, de még van rendszáma fél évig akkor szabályosan parkolhat az utcán?

Figyelt kérdés

2022. nov. 24. 23:55
 1/8 anonim válasza:
51%
Nem . Csak forgalomban resztvevo autó parkolhat kozteruleten, rendszam ide vagy oda
2022. nov. 25. 01:42
 2/8 anonim ***** válasza:
51%

Sajna de igen, ha van érvényes hatósági jelzés (magyarul rendszám) rajta.

[link]

2022. nov. 25. 05:33
 3/8 anonim ***** válasza:
29%
ha a rendszám rajta van, akkor parkolhat.
2022. nov. 25. 06:27
 4/8 qkker1 ***** válasza:
0%
Ideiglenes kivonáskor is le kell adni a rendszámot is, tehát nem parkolhat közterületen.
2022. nov. 25. 07:28
 5/8 A kérdező kommentje:

qkker1, dehogy kell leadni, sosem kellett!

A végleges kivonáskor kell csak, vagy legalábbis egy évvel ezelőtt még igy volt amikor kivonattam, változtattak volna ezen?

A műszaki vizsgára felkésztés azóta is "folyamatban" van, pár apróságot kell csak megjavisak rajta, egy lengőkarcsere, üzemanyagrendszer cső csere, hátsó dobfékek felújtása, futóműbeálltás, nameg a minimális esztétika, eddig telephelyen állt, csak úgynézki már nincs hely neki ezért kérdem.

Jövő májusra "on the road again"

2022. nov. 25. 08:24
 6/8 qkker1 ***** válasza:
Igaz, hogy vagy tíz éve, de nekem bekérték.
2022. nov. 25. 13:43
 7/8 anonim ***** válasza:

Kérdező, akkor ha jól értem, te magad kérelmezted az ideiglenes kivonást arra az időre, amíg felújítás alatt áll az autó. Ha megvan a rendszáma, akkor állhat (legalábbis mellékúton biztosan), annyi, hogy ne legyen, látványosan elhagyatva, esetleg néha mozgasd meg ha járóképes, tehát, hogy ne mindig ugyanazon a helyen álljon, hanem 5 méterrel előrébb-vissza, stb, és akkor szerintem a kutya se fog vele foglalkozni.

A többieknek pedig: 3 féle-fajta forgalomból kivonás létezik: az egyik a kérelemre ideiglenes, ekkor 1 évre vonják ki ideiglenesen, az autó minden papírja marad nálad, csak nem kell adót meg biztosítást fizetni, ez évente hosszabbítható, a másik a hivatalból ideiglenes, ha pl. forgalomban lévő autón nem fizetted a biztosítást, vagy vettél egy autót, de nem írattad át, ekkor küldenek felszólítást, hogy le kell adnod a rendszámot. Meg van a végleges kivonás, amikor bontóba viszed az autót, ezt gondolom nem kell részletezni.

2022. nov. 26. 16:27
 8/8 A kérdező kommentje:
Így van én kérelmeztem, ok.
2022. nov. 26. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!