Ha ideiglenesen ki van vonatva az autó a forgalomból, de még van rendszáma fél évig akkor szabályosan parkolhat az utcán?
qkker1, dehogy kell leadni, sosem kellett!
A végleges kivonáskor kell csak, vagy legalábbis egy évvel ezelőtt még igy volt amikor kivonattam, változtattak volna ezen?
A műszaki vizsgára felkésztés azóta is "folyamatban" van, pár apróságot kell csak megjavisak rajta, egy lengőkarcsere, üzemanyagrendszer cső csere, hátsó dobfékek felújtása, futóműbeálltás, nameg a minimális esztétika, eddig telephelyen állt, csak úgynézki már nincs hely neki ezért kérdem.
Jövő májusra "on the road again"
Kérdező, akkor ha jól értem, te magad kérelmezted az ideiglenes kivonást arra az időre, amíg felújítás alatt áll az autó. Ha megvan a rendszáma, akkor állhat (legalábbis mellékúton biztosan), annyi, hogy ne legyen, látványosan elhagyatva, esetleg néha mozgasd meg ha járóképes, tehát, hogy ne mindig ugyanazon a helyen álljon, hanem 5 méterrel előrébb-vissza, stb, és akkor szerintem a kutya se fog vele foglalkozni.
A többieknek pedig: 3 féle-fajta forgalomból kivonás létezik: az egyik a kérelemre ideiglenes, ekkor 1 évre vonják ki ideiglenesen, az autó minden papírja marad nálad, csak nem kell adót meg biztosítást fizetni, ez évente hosszabbítható, a másik a hivatalból ideiglenes, ha pl. forgalomban lévő autón nem fizetted a biztosítást, vagy vettél egy autót, de nem írattad át, ekkor küldenek felszólítást, hogy le kell adnod a rendszámot. Meg van a végleges kivonás, amikor bontóba viszed az autót, ezt gondolom nem kell részletezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!