Szép napot! Egy hete cseréltünk vezérlést az autón, azzal egy idejűleg hosszbordás szíj csere is végbement, illetve vízpumpa cserén is átesett az autó, mi lehet a baja?
2002-es Suzuki Swift-ről van szó.
Azóta furcsa hangot lehet hallani a hosszbordás szíj felől, miután a motor elérte az üzemi hőfokot, és ezt csak alacsony fordulat számon lehet hallani. (1000-1200-as fordulat). Nincs túlfeszítve és szerintem nem is laza mert nem csúszik indításkor. Mi lehet a baja?
Erre van a garancia. Aranykezű mester úr neliugrik és kideríti hol tévedett.
...vagy sk. csináltátok?
Honnan lehet tudni, hogy egy hosszbordás szíj nem csúszik és azt meg külön, hogy induláskor?
Mit is hajt a hosszbordás? Vízpumpa(?), generátor, klíma kompresszor. (Jól gondolom?).
Nálam kicsit feszesre lett húzva a vezérlés (keresztbordás) szíj, mondván hamar helyreáll.
De nem volt jó, nyiszorgott kis fordulaton, bár szépen, jó nyomvonalban futott.
Egy hét után lazítottam, és jó lett.
Nem automata feszítője van?
AZ enyémnek az van, bár nem suzuki.
Szerintem azért ez alap lenne és nem okozna hasonló bajokat.
Rugós feszítője van, ennek ellenére jól rá szoktak húzni.
Ezért ad ki huhogó hangot. Bár nem tudjuk ebben az esetben mi az a furcsa hang. Lehet pl generátor csapágy is. A kérdező nem részletezi.
Köszönöm Szépen mindenkinek a választ!
Időközben én is ezt a “tippet” kaptam, hogy túl feszesre lett húzva a vezérműszíj. Igen “automata” a feszítőgörgö, de mégis magadnak állítod a feszességét, mert rugós.
A hang surlódós, huhogós, pont ahogy írták!
Többször találkoztam ezzel a hibával. Vissza kell bontani sajnos. Vidd vissza oda ahol csinálták, de esélyes hogy elhajtanak a picsàba vele mert szerintük jò úgy feszesen meg majd nyúlik annyit blablabla...
Nem fog... Nem jó úgy.
Ha automata feszítő akkor mit lehet rajta túl húzni?
Írja már le valaki hogy hogy feszíti azt amikor csak felkell csavarozni.
9, vannak mágusok, akik ennek ellenére még feszegetik.
Olyannal meg végképp nincsenek tisztában, hogy más üzemmelegen, meg hidegen a szíjfeszesség.
Jól megtépi, bekopik a szíj, majd konstatálja megint hidegen, hogy laza.
Végig megtépi az összes csavart, hogy az új vevő konzolostul, mindenestül kénytelen cserélni az egész hóbelebancot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!