Egy cross motor mennyire szerviz igényes? Az enduro jobb választás lehet?
Gyerekként volt 90-es és 125-ös 4 ütemű yamaha cross motorom.
Biztos vagyok benne, hogy rendszeresen nyelezve volt és naponta 6-8 órán át le sem volt állítva.
Olajcserét max 2 évente csináltunk rajta egyszer, és sosem volt semmi baja.
Minimum belement heti 20 óra, havi 80, évi legalább 150-200 óra.
Így 15 év után, hogy letettem a motort gyerekként, újra megjött a kedvem.
Beleolvastam a témába, meg körülnéztem a piacon, és látom, hogy 100 üzemórás új motorokon is dugattyút cseréltek már, meg ilyenek…
Hogy lehet ez?
Illetve olvasok ilyen 10 üzemórànkénti olajcseréről, meg lánc, lánckerék, szűrő, stb.
Yz250f vagy kawasaki kx250f a cél, de kicsit eltántorítottak ezek a leírások.
Tényleg ennyire foglalkozni kell ezekkel?
És ugyan ezen motorok enduro változataiban is ugyan ez a blokk van?
Vagy azok tartósabbak?
Mindenképp valami cross gumis pályamotort szeretnék, 4 üteműt és max 1.5 millióig.
A rendszeres karbantartás igen fontos minden járműnél.
Az, hogy ritkán, évek múltán van csak olaj cserélve nincs jótékony hatással rá (nem sorolom fel az okokat).
Lehet venni nem üzemórás motorokat, amik a világból kimennek (és vissza is jönnek).
Két külsőleg ugyan olyan motor és motor között is van különbség. Ebbe sem mennék bele részletesebben.
Válaszd ki a Neked szimpatikust, olvass utána, és tartsd be a gyári szerviz intervallumokat (a böngésző feldobott egy javítást az egyik szóra, mondom itt hagyom csak úgy Nektek: neokonzervativizmusokat).
Persze a fórumokon általában jobban élik ezt a témát, és ha a gyári 25 üzemóránkénti olajcserét javasol, de mindenki is 10-15-re esküszik, akkor jobb előbb ledobni róla az olajat (használat függő, stb).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!