Mi számít túlfújt guminak?
Figyelt kérdés
2,3 bar elöl és 2,1 hátul az előírt guminyomás az autómon, viszont én mostanában 2,5re fújom elöl hátul. Feszesebbé vált érzetre a futómű, de nem kellemetlenül. Ez a túlfújás is károsítja már a futóművet?2022. nov. 21. 04:32
2/6 anonim válasza:
A túlfújt guminak elmondom mi számit a volt kollégám nagyon profi ebben, az autót az előírt 2.4 helyett, felfújta 4.5 barra, hogy így megspórol akár egy l benzint is.
A motorján pedig valami 2.8 bar volt az előírt azt pedig 4.5-5 barra.
Hőtágulásról nem hallott szerintem semmit, fizikáról fogalma sincs.
Elmagyaráztuk neki, hogy mi a hátránya ennek ami tesz de szerintem nem fogta fel.
Felfújod 2.3-2.1 helyett 2.5-re az nem túlfújás.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszi, én is így gondolom. Akár mérési hibahatár is lehet.
2022. nov. 21. 05:47
4/6 anonim válasza:
Valóban nem vészes, ugyanakkor minimális következménye természetesen már ennek is van. Hangsúly azon van, hogy "minimális", látható/tapasztalható következménye nem lesz, a gumi nem fog megfelelően kopni, de ekkora eltérésnél még nagyon sok időbe telik, hogy ennek jelentős nyoma legyen.
5/6 anonim válasza:
Ami az előírtnál nagyobb nyomásra van fújva.
6/6 anonim válasza:
Ha a gyári értéktől eltérő, ennyi.
Nekem a gyári előírás előre 2.2 bar hátul 2.1
A gumisom előre is hátulra is 2.5 bart fúj mindig.
Erdeménye: kisebb gördülési ellenállás, 1-2 decivel jobb fogyasztás 100-on, jobb gyorsulás. Hátrány: Hangyányit rosszabbul tapad, középen jobban koik mint a széle.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!