Ma ki lett cserélve a kocsin a gumi télire, de sokkal másabb volt vezetni, könnyebb volt a kormányt tekerni, van köze a kettőnek egymáshoz?
Figyelt kérdés
2022. nov. 19. 22:01
1/11 anonim válasza:
Ha más módosítás nem történt az autón, akkor szerinted lehet bármi más oka?
2/11 A kérdező kommentje:
Az jobb első oldala lett még cserélve mert cseppett horpadt lett egy kis korlát súrlódás miatt másik lett felrakva. Csak ma este vezettem és nem volt annyira jó nekem
2022. nov. 19. 22:18
3/11 anonim válasza:
Ha vadonatúj gumikat tettél rá akkor könnyebb a kormányt tekerni mert a gumi profilmélysége nagy.
4/11 anonim válasza:
Lehet hozzá köze. Ha nagy az eltérés két gumi mechanikai tulajdonságai között, azt az átlagautós is érzi.
6/11 anonim válasza:
Valószínüleg azért könnyebb tekernia kormányt mert a feltett gumikban magasabb a nyomás, a nyári gumijaidban kevés levegő volt...:)
7/11 anonim válasza:
Egy másik ok az lehet,hogy a téli gumik általában vékonyabbak a nyáriaknál, pl. egy 6-os Golf általában 205 55 R16 vagy 225 45 R17-en fut nyári gumikkal, a téli meg 195 65 R15, így 1-2 cm a különbség szélességben, és ezért könnyebb forgatni a kormányt.
8/11 anonim válasza:
Igen két oka van
1. a téli lágyabb gumi és még nincs -20 fok, hogy kikeményedjen
2. felfújták 2.5 bár nyomásra.
Nekem is könyebb volt most amint kicseréltük.
9/11 anonim válasza:
Azért könnyebb tekerni a kormányt téliguminál, mert a annak sokkal lamellázottabb a mintázata, ez pedig rugalmasan enged pl a csavaró erőknek. Nekem minden méretében ugyanaz a téli és a nyári, és az előbbinél érezhetően kisebb erő kell a kormányzáshoz.
10/11 anonim válasza:
Toronycsapágy nem lett cserélve?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!