19 éves gumi nem használható még akkor sem ha teljesen jó állapotban van?
Normális gumis föl se rakja az abroncsra.
8-10 év a végső határa, amíg lehet ezeket használni.
Én 16 éves gumit tettem le mert a két elejét cserélni kellett és ezek még nyári gumik voltak. Így mindet lecseréltem 4 évszakosra.
Semmi baja nem volt.
#8 Először is de, tiltja szabály, műszakin megbukik a 10 évesnél idősebb gumi. Másodszor pedig, egyeseknek nem csak az fontos, hogy mit mond a szabály/törvény, márpedig egy 19 éves gumi életveszélyes. A gumikban az öregedésgátlók nem örökéletűek, papíron 10 évre tervezik őket, normál minőségű gumiknál ez igaz is, de a szar Linglongok igazából már 5 év után is szarok. Az öregedésgátlónak tök mindegy, hogy volt-e használva a gumi vagy sem, a használat nem befolyásolja, kizárólag a kor. 10 év után még a legjobb minőségű gumiknál is az öregedésgátló hiányában a szerkezet elgyengül. Hiába jó a profilmélység, hiába pihe-puha vadiúj, a szerkezete már akkor is gyenge. Ha azt felrakod egy felnire, nyomás alá helyezed, meg aztán meghajtod (szögsebesség, centrifugális erő, egyéb finomságok), akkor bármelyik pillanatban szétrobbanhat, mivel a gumikra elég nagy erők hatnak menet közben, de szerkezeti integritása meg közelít a nullához.
Lényeg a lényeg, kedves #8 te úgy játszol az életeddel ahogy szeretnél, nyilvánvalóan nem túl fontos számodra, meg lehet más számára sem, nem tudom, de másoknál ez nem így van, szóval a szuicid hajlamaidat ne itt hirdesd, hanem vannak erre specializálódott szakemberek, akik szívesen meghallgatják.
#13 "Semmi baja nem volt."
Tényleg? Nem is tudtam, hogy mikroszkóp szem is létezik már, hogy meg tudd állapítani a szerkezeti állapotot.
Abból kiindulni és jónak ítélni, hogy volt profilmélység és nem volt kőkemény, az kb. annyit ér, mint a halottra azt mondani, hogy semmi baja nincsen, mert még nem hűlt ki teljesen. Attól még halott...
Semmilyen szabály nincs rá , lehet használni. Nem nézik műszakin sose.
Nyilván azért mert jó.
De persze itt mindenki szuper a legdrágább gumival jár, mégha az autó szutyok is.
#14: linkeld be légyszi ezt a 10 éves szabályt.
Egyébként én nem buzdítok senkit arra, hogy 19 éves gumit használjon. Én sem használnék ilyet (2 éves hankookom van), de a kérdező kikötötte, hogy jó állapotban van. Ha tényleg jó állapotban van, akkor nem tilos használni az akár 19 éves gumit sem
Nincs rá szabály hiába megy az okoskodás. Külsőleges állapot és 1.6 mili van előírva. Ne használd, mert szar. Pótkeréknek meg traktor után az utánfutóra földúton még rendben van, semmi másra.
Ha felfújod egy picit a gyári nyomás fölé akkor látni is fogod, hogy pókhálósan repedezett az oldala. Ezt már sokszor az 5 éves gumik is csinálják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!