Hivatalból ideiglenesen kivont autó vásárlása hogyan történik?
Adásvételi után forgalomba kerül automatikusan? Lábon elhozható? Vagy az eladónak kell elsőnek forgalomba helyeznie?
Műszaki van rajta.
Azért a hivatalból kivonás az egy másik történet.
Először rendezni kell azt, amiért kivonták (biztosítás, vagy műszaki hiánya, nem volt átiratva stb...)
Addig nem lehet újra forgalomba helyezni.
Ezt rendezze szépen az eladó, mivel maga a visszahelyezés nem egy nagy utána járkálás, és csak párezer Ft.
Ha ebbe nem megy bele, én nem venném meg.
#5 Na tényleg, azt nem is figyeltem, hogy hivatalból kivont autó.
Viszont akkor már azt jegyezzük meg, hogy amiket te leírtál azok pont nem járnak kivonással. Hivatalból akkor vonják ki, ha illegálisan módosították az autót és bevonták a forgalmiját, érvényes forgalmi nélkül elkapták, hamis papírokkal rendelkezik, az autó nyilvánvalóan közlekedésre alkalmatlan (függetlenül a műszaki vizsga meglététől vagy hiányától), stb. Szóval ha hivatalból van kivonva, akkor a baj sokkal nagyobb annál, mint hogy nincs rajta műszaki, vagy ilyesmi, emiatt pedig én kapásból tovább lépnék az autón, mert akármi is az oka a kivonásnak, számomra az kizáró ok lenne.
De bizony hatos, ezekért is kivonják hivatalból, és csak néhány "enyhébb" okot írtam.
#7 És hol látsz te itt ilyeneket, mint amiket írtál? Attól, mert lejár a forgalmi, attól még nem kerül azonnal kivonásra, persze ha így használod és elkapnak akkor bevonják a forgalmit és kivonásra kerül, de önmagában a lejárt műszaki miatt nem kerül kivonásra.
A lejárt biztosítás valóban ezzel jár, ezt a pontot megadom.
Az átírás elmulasztása esetében erősen helyzetfüggő, kár is részletesen belemenni, elég annyi, hogy nem minden esetben jár kivonással (legalábbis nem automatikusan azonnal).
"lejár a forgalmi"
Akarom mondani műszaki, bár a kettő igazából ugyanaz, mivel a műszakis pecsét adja a forgalmi érvényességét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!