Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vettem egy autót 2 hete a...

Vettem egy autót 2 hete a kínálat tetejéről, bevizsgáláson is volt az autó, mégis jönnek ki a hibák sorban. Mit tudok tenni?

Figyelt kérdés

Vásároltam egy e93 bmw-t, 320d, a legdrágább volt a piacon itthon.

Azért ezt választottam, mert kevés km volt benne és számlákkal igazoltan rendszeres karban volt tartva és az utóbbi 4 évben 3 millió ft lett ráköltve új alkatrészekre.

Bmw szakszerviz átnézte az autót, és konkrétan azt mondták, hogy nem találtak rajta hibát.

Ennek ellenére, azóta mentem vele 1000km-t, és azóta cserélni kellett rajta az összes feszítőt, görgőt, szíjakat, szíjtárcsát, kettős tömegűt, olajat, szűrőket, és az is kiderült, hogy lakatolva és fújva volt az autó 2 helyen is.

Hiába vettem a legdrágábbat, hiába volt átvizsgáláson, azóta közel fél millió ment bele, és az is lehet, hogy törve volt az autó (vagy rozsda).

Mit tudok tenni ilyen esetben?

Magánszemélytől vettem az autót.

Van visszavásárlás esetleg?

Vagy mi az a hiba, amire tudok pénzt kérni tőle, vagy bármi kompenzációt?

Vagy használt autónál esély nincs semmi ilyesmire? Nyeljem le?

2022. nov. 16. 10:32
1 2
 11/16 anonim válasza:
85%
Jó béna BMW-t vettél,balek. Csak benzines,ez az alap.
2022. nov. 16. 12:38
 12/16 anonim ***** válasza:

"Hiába vettem a legdrágábbat, hiába volt átvizsgáláson, azóta közel fél millió ment bele, és az is lehet, hogy törve volt az autó"

az elég nagy baj, hogy az állítólagos szakszervíz nem tudta megmondani ha törve volt az autó, ennek fényében ne adj túl sokat a papírra amit kiadtak, lehet azt se tudják melyik az eleje meg a hátulja...

2022. nov. 16. 13:45
 13/16 anonim ***** válasza:

Vettél egy kocsit, amibe az elmúlt négy évben évi 750.000 forintnyi alkatrész borult bele. Miből gondoltad, hogy a számlákkal is igazolt fenntartási költsége az autó öregedésével csökkenni fog? Miért csodálkozol azon, hogy az autó folytatta azt a tendenciát, amit az előző tulajnál elkezdett? Vagy szerinted azért adták el, mert meg lett csináltatva hibátlanra, és most már gond nélkül lehet használni, legyen boldog vele más?

Nem. Megsúghatták, hogy az eddigi ráköltés igazából nem volt sok, a sok majd egy-két év múlva kezdődik, meg kell tőle szabadulni. Te most vettél magadnak egy házi "nyerőgépet": nehogy beleeess abba a csapdába, hogy ha már ennyi pénzt dobáltál bele, akkor nem hagyod abba addig, ameddig nem fordul nyerőre a dolog. Mert ez neked már sosem lesz jó, illetve csak annyiból, hogy a vételár és a javításra fordított összeg meg fogja haladni a kocsi piaci értékét. Választani kellett volna egy feleannyi idős autót, ami biztos hogy annyiból már nem BMW, viszont fenntartható közlekedési eszköz lett volna.

Most már csak abból választhatsz, hogy hogy és mikor szállsz ki belőle. Kis bukó, kis szopás, vagy sok idő, nagy bukó, nagy szopás...

2022. nov. 16. 13:50
 14/16 anonim ***** válasza:

Van egy rossz hírem: mindig kell majd rá költened hiszen vannak az úgynevezett "kopóalkatrészek".

Ha olcsón fenntartható autó kellett volna akkor miért nem Suzukit vettél?

Egyértelmű, hogy egy BMW fenntartása nem 2 forint.

Azért kíváncsi lennék a szerelődre miről állapította meg, hogy rossz a kettőstömegű? Röntgen látása van :D

Mert ezt abból nem lehet megállapítani, hogy "jobban rezeg mint kéne"...

Ehhez le kell kapni a váltót, lekapni a kettőstömegűt és akkor lehet megnézni milyen állapotban van.

Ez a mutatvány már alapból lesz vagy 40e forint alsóhangon még akkor is ha nincs semmi baja a kettőstömegűnek és az kerül vissza.

2022. nov. 16. 15:00
 15/16 anonim ***** válasza:

Amúgy csak mondom hogy a jelenlegi szerelőd is baleknak néz. Ahelyett hogy megkeresné a hibát tippre cserélget drága alkatrészet

De amúgy miért vesz valaki dízel kabriót?

2022. nov. 17. 15:03
 16/16 anonim ***** válasza:
#15 mert menőnek akar tűnni, de arra már nincs pénz hogy egy rendes 6 henger benzint etessen. Ezért :D
2022. nov. 17. 15:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!