Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel Astra G csomagtér világít...

Opel Astra G csomagtér világítás miert ne működik?

Figyelt kérdés
Opel Astra G (2006) Z14XEP hátsó csomagtartó tér világítása nem működik, egyik napról másikra tönkre ment, néztem multi méterrel is, de semmi, gyári könyvében nincs benne a biztosítéka így nem tudom melyik az, esetleg mi lehet a megoldás, vagy melyik lenne az a biztosíték ami nekem kell?

#Opel #Astra #Csomagter
2022. nov. 14. 17:16
 1/4 anonim ***** válasza:
Triviális dolog, de én először az égőt nézném meg, meg a foglalatát.
2022. nov. 14. 17:42
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha a foglalatba sincs áram felnyitott csomagtér ajtónál akkor javaslom a csomagtér ajtó kábeeit megnézni ott a gumicsőben lévő vezetékeket. A csövet amennyire tudod lehúzod és szemmel nézed ha látod hogy megvan szakadva akkor meg is van a hiba oka. A csoamgtér ajtón van rajta a kapcsoló ami nyitásnál kapcsol be és ha lecsukod akkor kapcsol ki tehát akkor szakítja az áramkört. Annaka vezetéke is abba a kötegbe van ahol a többi vezeték és ott lesz a hiba. Ha ott minden rendben akkor azajtóban lévő kapcsolót kell ellenőrizni. Én így jártam ugyan ilyen autóval és még az ajtó zár elektormos szerkezete sem működött mert 2 szál szakadt el és az egyik az volt.
2022. nov. 14. 23:39
 3/4 anonim ***** válasza:
A hátsó ajtó nyitogatásakor egy idő múlva megtörnek a vezetékek, nekem is kellett már javítani G Astránál, de ahogy hallom szinte bármilyen típusnál előfordulhat. Érdemes ott megnéz(et)ni a kábelköteget.
2022. nov. 15. 01:30
 4/4 krwkco ***** válasza:

"néztem multi méterrel is, de semmi"

Mert feltehetően csak megmérted az izzó két lába közötti feszültséget. Kevesen tudják, de ennél többet is meglehet tudni egy jó mérésből.

Általában, ha egy elektromos alkatrész nem működik:

1. Be kell kapcsolni a fogyasztót

2. Mindkét lábán meg kell mérni a feszültséget a testhez (karosszéria vagy akksi - pólus) képest.

3. Ha mindkét feszültség kb. 12V, akkor a testvezeték szakadt.

4. Ha mindkettő 0, akkor a + ágban van szakadás.

5. Ha az egyik 0, a másik 12V, akkor a fogyasztó hibás.

Ha nincs kapcsolási rajzod, de a huzalozás eredeti, akkor a vezetékeket többnyire szinkód alapján is tudod követni. A biztosítéktábla fedelén, környékén nincs ábra a biztosítékokról?

2022. nov. 15. 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!