Kapubeállóval szembeni oldalra való parkolás esetén milyen szabályoknak kell megfelelni? (bővebben lent)
Sajnos az úttest és a járda között magasság különbség azt eredményezi, hogy ha a saját kapubeállómon keresztül szeretnék ki/beállni a kertemből, akkor csak ferdén tudom megoldani, hogy ne érjen le az autó alja.
Ezt sajnos sokszor nehezíti, hogy a kapubeállóval (ami az úttest menetirány szerinti jobb oldalon található) szembeni oldalon "sorfalat" állnak az autók, főleg beállásnál, ugyanis nem tudok normális szögben ráfordulni a kapunkra..
Rájuk ilyen esetben milyen szabály vonatkozik?
- Azt tudom, hogy a menetiránnyal szemben tilos parkolni, de ez nem változtat sokat a helyzeten.
Nem találtam sajnos kiegészítő esetet az interneten, ami hasonló szituáció lett volna.
3 méter szélességben szabadon kell hagyniuk az úttestet.
Egyébként semmi nem tiltja, hogy a kapubeállóddal szemben parkoljanak.
A kapubeállóval szemben csak akkor szabad várakozni, ha a ki- vagy behajtást nem akadályozza.
Amíg kiadták a magyarázatot, abban le volt írva. Ma ha jogi ügy lesz belőle ezt alkalmazzák most is, csak kicsit több munka jog emberének.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!