Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van egy autóm, nem indul be,...

Van egy autóm, nem indul be, rossz műszaki állapotban van amúgy is kívül-belül. De már kifizettem a biztosítást, meg mindent rá. Mit lehet tenni, hogy ne kelljen többet fizetnem rá, és visszakapjam az éves biztosítási díjat?

Figyelt kérdés

November 6-án volt az éves biztosítási forduló, és én buta megkötöttem még október elején egy évre be is fizettem.

Júliusban le is vizsgáztattam. :(

Most nem indul be, szerintem az akkumulátor bemondta az unalmast..

Mit tudok csinálni, hogy jövőre ne kelljen többet fizetnem rá pl. adókat, és lehetőleg visszakapjam az éves biztosítási díjat időarányban?

Nem szeretném többet használni.

Eddig is májusig használtam csak, aztán egyre kevesebbet, szeptember óta 3x néhány kilométerre. Többet nem szeretném használni, utálok vezetni Pesten.

2022. nov. 11. 20:15
 1/10 anonim ***** válasza:
Add el és a fennmaradó összeget a biztosításból visszakapod
2022. nov. 11. 20:35
 2/10 A kérdező kommentje:
Egy be nem induló autót hogy adok el? Vagy hol?
2022. nov. 11. 20:49
 3/10 anonim ***** válasza:

Attól függ milyen autó, mennyire "értékes".

Bontós ingyen elviszi trailerrel, neked csak el kell menned a papírért, azzal elmenni egy ocsmányirodába és lejelenteni, hogy az autó le lett adva bontóba.

Aztán írni a biztosítónak, bontási igazolást elküldeni és visszakapod a pénzt időarányosan.

Amúgy meg lehet hirdetni hibás autókat is bárhol... jófogás, hahu, facebook marketplace, facebook autós csoport.

Csak kérdés mennyit kapnál érte és kellene-e valakinek.

Milyen autó amúgy ha nem titok?

2022. nov. 11. 21:11
 4/10 anonim ***** válasza:
Léteznek roncs autófelvásárlók is. Egy szimpatikusat kiválasztasz, felveszed vele a kapcsolatot és ha mázlid van valamennyit kapsz érte és adásvéteivel ami fontos hogy csak azzal add át neki és azonnal írjátok meg, nem holnap, nem 1 óra múlva, hanem ott helyben ha fizetni akar fizessen is, és írjátok be az autóhibáit nem indítható stb... stb... Akkor ha ez megvan bemész okmányirodába, kormány ablakba kinek mi tetszik és leadod, akkor utána pedig a biztosítónak jelented hogy megszabadultál az autódtól és a fennmaradó díjat visszakapod és csak a megkezdett hónapot buktad el vele.
2022. nov. 11. 21:55
 5/10 anonim ***** válasza:
Milyen típus, évjárat? Próbáld meg feltenni Facebook marketplace-re, szerintem rá fognak repülni, a műszaki érték ilyen állapotban is.
2022. nov. 12. 00:07
 6/10 anonim ***** válasza:
Előző vagyok - egyébként ki tudod vonni ideiglenesen online vagy kormányablaknál maximum egy évre 2300-ért. December második felét azért megvárnám, ha addig elviszik, akkor nem kevesebb nyűg van átírásnál.
2022. nov. 12. 00:10
 7/10 A kérdező kommentje:

Utánanéztem használtautó.hu-n

Vannak sérült eladó autók egészen nagy összegekért árulják őket! Ráadásul az enyém nem is oly szinten sérült, mint ezek a meghirdetett autók!

Meghirdetem 399.000-ért hátha elviszik

Az akkumulátor szerintem lemerült.. (talán?)

Hogy tudnám megjavítani, hogy beinduljon? Ha bebikázom menni fog? Vagy fel kell hoznom a lakásba tölteni?

2022. nov. 12. 08:53
 8/10 anonim ***** válasza:
Most komolyan egy lemerült akksi miatt akarsz kukázni egy autót? Bolond vagy?
2022. nov. 12. 17:23
 9/10 anonim ***** válasza:
Hívsz egy autó mentőt vagy veszel vonórudat meg havert másik autóval megkérsz, eljuttatod szervizbe, mondanak egy árat… ha nem sok, javíttasd, es akkor jobb áron eladhatod, de ha túl drága, hirdetheted ahogy van.
2022. nov. 12. 18:00
 10/10 anonim ***** válasza:
Eladod,/leadod bontóban, majd a kapott papírok másolatát elküldöd a biztosítónak, visszautalják pár napon belül a biztosítás arányos részét
2022. nov. 12. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!