Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » "Felturbóznám" a robogómat....

"Felturbóznám" a robogómat. Tudtok tanácsot adni?

Figyelt kérdés

Piaggio nrg mc 50ccm-es robogóm van, közel 27 000km-el. Nagyon szeretem, nem szeretnék helyette erősebbet venni, inkább kihoznám belőle a maximumot. Első (és utolsó) sorban a hozzá értőket kérdezem, mit érdemes vele kezdenem? Vagy érdemes hozzányúlnom? Egy szerelő mondott nekem valamit egy másik karburátorról, amit ajánl, de nem emlékszem mit mondott pontosan (jó pár éve volt). Röviden, miket érdemes kicserélnem és mire, ha egyáltalán érdemes (blokk, hajtásrendszer, karburátor, stb.) ((Viszonylag sokat megyek vele földes úton, lengéscsillapító/rugó tippeket is szívesen fogadok))

Ha valaki ért az ilyenekhez, de nem tudja pontosan milyenek a gyári alkatrészek a motorban, annak itt egy link: [link]

Előre is köszönöm a válaszokat

2022. nov. 9. 19:34
 1/5 anonim ***** válasza:
66%
Ez nem olyan hogy otthon kicserélek ezt-azt. Lehet tuningolni robogót is, de annak 2-3 százas a vége.
2022. nov. 9. 20:00
 2/5 anonim ***** válasza:
66%
Tudok tanacsot adni: engedd el ezt a temat. Hasznald arra amire valo: kozlekedni. Tuningolgatni lehet a sufniban is, de 50ccm az 50ccm, abbol te nem csinalsz versenylovat ha megfeszulsz akkor sem. Sem a szerkezete, sem a fekrendszere nem erre van kitalalva. Ralocsolhatsz szazezreket, es nyersz 10% plusz erot - megeri?
2022. nov. 9. 21:01
 3/5 anonim ***** válasza:
46%

ne tedd..ne akarj táltos paripát a robogóból..ezeket gyárilag utcai közlekedére találták ki, tuninglehetőség nélkül.

Én próbáltam, nagy bukta..

A mostani villany szarok úgy legyorsulnak, hogy csak lesek(néhány roller is állva hagy)

2022. nov. 9. 22:43
 4/5 A kérdező kommentje:
ok, köszi
2022. nov. 9. 23:03
 5/5 anonim ***** válasza:

ha jobb elmenyt szeretnel, akkor vegyel nagyobb motort. viszont ha maradnal ennel, akkor van egy par lehetoseg. kezdheted nagyobb karbival, vagy a mostaniban nagyobb fuvokaval. ha membranos, akkor karbon lapra csereled a gyari fem lapot. erosebb fotengely, vagy akar ujra gyuruzheted a mostani dugattyut, vagy vehetsz uj hengerszettet. ebbol is van tobb, nagy a paletta. legszurobol is vehetsz jobbat, gyors gazkart, erositett kuplung, nagyobb szivocsonk, es ehhez hasonlo aprosagok.

teny, hogy rengeteg penzt ralehet ezekre locsolni, az mar mas kerdes, hogy megeri e. van aki szereti ezeket tuningolni, es van aki egyszeruen vesz egy nagyobb motort.

en is ahhoz a reteghez tartozom, akik szeretik ezeket tuningolgatni, folyamatosan tanulok uj dolgokat, es emellett nekem elmenyt is nyujt.

ha oromod latod benne, akkor csinald. semmi nem allit meg, max a penztarcad :D

2022. nov. 11. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!