Fagyálló hűtőfolyadék minimumon van, 25 km a város ahol tudok venni,lesz baj ha úgy megyek addig?
Nem lesz semmi baja, ha nem fogy tovább legalább mégegyszer annyi. Vagy feltöltheted forralt és kihűtött vízzel a min és max közé félig. A kivált vízkövet kiszűrve.
És később ugynannyi tömény fagyállót tölthetsz bele. Az tökéletes 1:1 keverék.
#2!!
Forralásnál a vízből kiválik a megkötött széndioxid és a vízben oldható kalcium-hidrokarbonát átalakul kálciumkarbonáttá (mészkő) és kiválik a vízből. Ez történik az autóhűtőben is, ha fogyás miatt folyamatosan, literszám töltik bele a kemény csapvizet. De ha már kivált a vízkő, másodszor már nem tud kiválni. A forralt vízben nem marad széndioxid.
Ezenkívül a korszerű fagyállókhoz az adalékok miatt csapvíz is tölthető. Pláne, ha csak fél literről van szó.
Persze, ha elérhető a fagyálló és a desztvíz, az jobb.
Más kérdés kicsit,,
A linkelt utolsó mondata a dokitól
"
majd jó lesz legközelebbre, ugyanis felbontás után nagyon hamar tönkremegy."
Ez mennyire brutáll hamar, az autóban is felnontva van úgymond nem e?
Kb 2-3 év nem? Olyan nagyon hamar az , úgy ért esetleg?
#3 Több mint 10 éven át akvarizáltam, és a legkomolyabb szinten, vagyis akvakertészkedtem, ami vízalatti tájépítészet, és itt a legjobb eredményt lágyvizzel lehet elérni. Itt is lehetett szórakozni forralással, de csak pár német keménységi fokkal tudod csökkenteni a magyarországi nagyonkemény vizet. Tökéletes megoldás erre az RO szűrő, ami ténylegeses kiszűri az oldott anyagok 99,99%-át. Forralással ahogy írod a meszet el tudod távolítani, vagy inkább csak egy részét, de a vízben van más is. Ha meg annyira lehetne csapvízzel keverni a fagyállót, akkor miért mindenki lágyvizzel keveri? 😉
Van TDS mérőm, ez mg/literben méri a víz oldott anyagtartalmát. Ha nem dolgozom akkor majd forralok vizet, és megnézem utána milyen lesz 😉
"majd jó lesz legközelebbre, ugyanis felbontás után nagyon hamar tönkremegy."
A fékfolyadék. Nem a fagyálló.
értem, az fék,
De azér csak oly hamar, kb 3 évenként csak elég cserélni azért már ..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!