Régen is ilyen megfizethetetlen volt a taxi?
A 18.kerületből 10 ezerért vitt haza a 16-ba a taxi.
Régebben is ilyen drága volt a tömegközlekedéshez képest? Gondolok itt a 80/90/00-es évekre...
Mindig is drága volt.
2000-es években taxiztam rendszeresen a cég kontójára, reálértéken akkor ennél is drágább volt.
Saját célra csak akkor "taxiztam" amikor volt Uber, az még fájdalomküszöbön nelül volt.
Amúgy meg ott volt a tömegközlekedés.
A taxizás mindig egy luxus volt. Ismerek pár embert akik rendszeresen taxiznak akár munkába is, de legalábbis ha bemennek egy estére a városba akkor oda is, vissza is egyedüli opció a taxi... egyikük sem ismeri a magyar nép legnagyobb többsége által havonta emlegetett "majd ha jön a fizu" mondatfoszlány jelentését.
Én csak akkor mentem eddig és megyek a jövőben taxival, ha ittam és sürgősen el kell jutnom valahova. Minden más esetben:
1) Ha Budapesten vagy, vannak e-carsharing szolgáltatások. Nem, az sem olcsó, de a taxinál így is olcsóbb.
2) Vannak a hőn gyűlölt elektromos rollerek is, meg a mol bubi is. Ha nem muszáj hogy tető legyen meg kényelmes legyen akkor ezek sokszor gyorsabbak is.
3) A tömegközlekedés nagyon gyakran nem sokkal lassabb, cserébe lényegesen olcsóbb.
"Ha nem muszáj hogy tető legyen meg kényelmes legyen"
Értő olvasás, nyolcas?
#8: ezeknek a modern bőröndöknek van egy olyan extrája, hogy gurulnak.
Ha nem a 2 cm kerekű reptéri gurulóst veszed, hanem a görkori kerekest, akkor simán el tudod húzni, bárhol, nem kell cipelni.
Voltunk párszor reptéren BKV-val, De egy LHR vagy CDG reptéri túrához képest csak bemelegítés a bp-i séta :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!