Egy benzinmotor tönkremehet egyik pillanatról a másikra?
Figyelt kérdés
Egy Golf 4-es 1,6 16v motorral(AUS). Munkásautónak vettem aránylag olcsón pár éve,most van benne 381000km és a motorja nagyon szépen jár,semmi fura hang,jó erőben van ,szépen indul,egyáltalán nem fogyaszt olajat. Gyanúsan jó a motorja,mert egyébként szó szerint minden más baja volt eddig.Nem tudok az előéletéről semmit külföldi volt.50000km et mentem vele eddig. A gyári motor bírhat ennyit,vagy felújíthatták vagy cserélték vajon? Tönkremehet hirtelen vagy van előjele,olajfogyasztás,csörgés pl?2022. nov. 5. 12:17
1/6 anonim válasza:
Nem jellemző. Az emberek fejében riasztóan hangzik ez a futás. A gyakorlatban a legtöbb jó motor simán kibír ennyit, vagy akár többet is, ha rendesen karban van tartva. Szerintem ma már viszonylag ritka, hogy egy autó motorhiba miatt kerül bontóba. Előbb elrohad a kasztni, vagy egyszerűen gazdaságtalan lesz javítani, mert ha egy kicsit is komolyabban kell rá költeni, akkor már a piaci árát el tudja vinni a javítás.
2/6 A kérdező kommentje:
Hát igen sajnos a vételárat már ráköltöttem pár év alatt. Lassan az egész futómű ki lett cserélve,fél éve küszöbök első sárvédők,elektromos hibák .... Viszont motor,váltó,kuplung hibátlanul működik.Így már sokba van az autó,de ha már ennyit ráköltöttem még pár évet használnám. Ha motor bírja tovább akkor túl nagy költség nem érhet.
2022. nov. 5. 12:53
3/6 anonim válasza:
Akkor most már kár eladni. Ha jó volt a karosszérilakatos, akkor lehet még vele pár jó éved.
4/6 anonim válasza:
Szinte az összes motor elfut ennyit nagy költségű hiba nélkül ha megfelelő módon hasznàljàk,tartjàk karban csak mára ez ritkaságszámba megy és nem vagyunk hozzászokva.Illetve a 100-200ezret futtotnak hitt autókban/motorok nagy részében is van már 300+,mindössze a felhasználó kevesebbnek hiszi.
Csak a magyar 200ezer felett rá se néz semmire pedig egy 300ezret autópályàn futott motor jobb àllapotban lesz mint egy olyan amit vàrosban hidegen,dugóban nyektettek 150ezret.
5/6 anonim válasza:
Valójában tönkremehet egyik pillanatról a másikra is. Elég egy gyűrűtörés vagy dugattyúrepedés és annyi neki.
6/6 anonim válasza:
Nyilván tönkre, miféle ostoba kérdés ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!