Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Elrontottam az olajcserét...

Elrontottam az olajcserét HELP? (Részlet alább)

Figyelt kérdés
A lakóteleptől kicsit félreeső részen nyugiba csináltam egy olajcserét. Az történt hogy amikor leszedtem a régi olajszűrőt sajnos felragadt a tömítés oda ahova feltekered és elfelejtettem lecsekkolni, feltekertem az új szűrőt és így kettő tömítés került a szűrő alá. Jöttem másfél kilómétert a lakáshoz közben elfolyt az olaj emiatt, parkolóban vettem észre. Nívópálcára ránéztem 15 perc várakozás után száraz volt. Olajlámpa nem világított, nem visított. Ez a másfel km alatt okozhattam-e valami kárt a motorban vagy maradt annyi kenés hogy elégséges legyen arra a rövid 5 percre( 1.5 kilóméter)...? Azóta leszedtem a szűrőt és kivettem alóla a második tömítést és kapott olajat mégegyszer.

2022. nov. 5. 12:07
A kérdező szavazást indított:
Valószínűleg rosszat tett a motornak.
Szerintem még volt elég kenés.
5 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Töldsd vissza max szintig és megtudod mennyi olaj esett ki.
2022. nov. 5. 12:08
 2/10 anonim ***** válasza:
94%

#gyökérvagyok #Nyomorékvagyok :DDDDDD

nyugi, semmi baja nem lett.

Olajszűrőn a gumit beolajoztad mielőtt felraktad? Illetve jól ráhúztad? Mert csalóka tud lenni....

2022. nov. 5. 12:11
 3/10 A kérdező kommentje:
3.8 liter olaj kell bele, 4 literes a flakon. Visszatöltöttem maxra kb 1 liter olaj maradt vissza vagyis elvileg a minimum-minimumja de a nívó száraz volt ennyi olajjal.
2022. nov. 5. 12:15
 4/10 A kérdező kommentje:
Igen beolajoztam a tömítést.
2022. nov. 5. 12:16
 5/10 anonim ***** válasza:
91%

Oké, akkor kövinek nem fog rágyógyulni :)

Valamennyi olajat biztosan kapott az autó, különben kigyulladt volna az alacsony olajnyomás lámpa... mert gondolom alacsony olajszintjelző nincs neked sem.. minek is kéne az?!?!?!

Faternak is hasonlóan járt, jó ha maradhatott 1 liter olaj az autóban és mégsem gyulladt ki az alacsony olajnyomás lámpa (Nissan Primera).

Alacsony olajszint lámpa persze abban sincs.. minek is kéne az?!?!? :D

2022. nov. 5. 12:18
 6/10 A kérdező kommentje:

Öreg autó 1997 Volkswagen 1.9 tdi. Itt max olajnyomásjelző van. :)

Egyébként van egy történetem egy másik autóval. Anyumnak volt egy régi kis Golf II szervónélküli ezer éves autó. Elfolyt az olaj belőle valamiért, anyu nem vette észre és ment anyu vele 10 km-t. Hazajött észrevettük a olajtócsát a porban, hívtunk egy szerelőt ő meg csak nézett hogy semmi baja a motornak kibírta olaj nélkül vagyis túlélte. :D

2022. nov. 5. 12:26
 7/10 anonim ***** válasza:

Igen, nem állnak be ezek percek alatt mint sokan hiszik....

Persze kopás az lesz, na meg függ attól hogy most egy versenyautó motorjáról van szó vagy egy sima kis hétköznapi autóról amit nem nagyon forgatnak.

2022. nov. 5. 12:37
 8/10 A kérdező kommentje:
Igen én is renénykedem hogy nem kopott annyit mintha mondjuk 50 ezret hasznaltam volna 5 perc alatt. :/ Köszönöm a megnyugtató válaszokat mindenki kapott zöldet. :)
2022. nov. 5. 12:45
 9/10 anonim ***** válasza:
91%

Ha annyira kevés lett volna már benne az olaj, hogy egyáltalán nem tudja felkapni és nem alakul ki az olaj nyomás akkor a lámpa felvillant volna...

(feltételezve, hogy jó az érzékelő)...

Szerencsére nálam olajnyomas mutató van, egyből látnám ha gond lenne 🙂

2022. nov. 5. 14:03
 10/10 anonim ***** válasza:
91%

Ja most ugrik be, hogy írtad, hogy neked is mutató van 😀

Ha volt vegig olajnyomas akkor felesleges aggódnod.

2022. nov. 5. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!