Európában miért nem terjedt el az autókon a szélességjelző?
Figyelt kérdés
Azt hiszem, hogy csak a Honda gyárt szélességjelzővel autót az európai piacra, az újabb Civic esetében látható, de csak elől. Teljesen logikus lenne megjelölni az autó szélességét. Éppen az unió az, ami már szinte mindent szabályoz, az euro hetes autóknál a fékpor szálló koncentrációját is bizonyos értékek közé akarja tenni, de aminek igazán értelme lenne, azt nem csinálja. A helyzetjelző/távolsági fényszóró beljebb helyezkedik el, így még bőven elkéne mellé egy plusz fény.2022. nov. 4. 17:51
21/28 A kérdező kommentje:
Érdekes, hogy a világ fejlettebb részén viszont tudják, hogy hasznos dolog.
2022. nov. 4. 21:36
22/28 anonim válasza:
Az EU a világ fejlettebb része, csak megsúgom.
23/28 A kérdező kommentje:
Nem sokáig.
2022. nov. 4. 22:18
24/28 anonim válasza:
Eu távolról sem fejlett..
Annak a látszatát akarja kelteni.. de nagyon rosszul megy, és hamarosan visszalövi magát az eu a lovaskocsik korába a túlszabályzott fhaszságaival.
25/28 anonim válasza:
Mégis mi az a szélességjelző?! Ha én beülök egy autóba, tudom, hol van jobbra-balra a széle, mert nem a józsefvárosi piacon vettem a jogsim.
26/28 A kérdező kommentje:
De mások könnyebben észreveszik, nem magadnak világít ott. Ha jön szembe egy autó, akkor csak a fényszóróját látod sötétben, de ha lenne szélességjelző, akkor könnyebben ki lehetne venni, az autó szélét is. A másik dolog pedig, ha valaki fél fényszóróval közlekedik, méginkább hasznos a szélességjelző.
2022. nov. 5. 08:59
27/28 krwkco válasza:
"Európában miért nem terjedt el az autókon a szélességjelző?"
Nem érdekel, hogy hol van a másik autó széle. Hacsak nem extraszéles rendellenes szállítmány (amin van szélességjelző), akkor ő megy a sávjában, én meg a sajátomban. Sötétben senki nem centizik az elhaladásnál.
Hát ezért.
28/28 anonim válasza:
Mondjuk a barom eu szabályrendszer sokáig még arra is köpködött ha külön lámpatestben van a helyzetjelző.. meg volt amikor a 3. féklámpa TILTOTT volt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!