Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ki hogyan rangsorolná a...

Ki hogyan rangsorolná a motorolaj gyártókat minőség szerint?

Figyelt kérdés
Oké tudom hogy márka és márka közötti különbséggel lehet vitatkozni, csak arra vagyok kíváncsi hogy TE hogyan állítanál fel egy rangsort mondjuk a TOP 5 márkáról, te melyiket részesíted előnyben.

2022. okt. 29. 09:34
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%

#6-nál a pont!

Én például csakis Eneos Sustinát használok..SAE 0W20, API SN

2022. okt. 29. 13:06
 12/20 anonim ***** válasza:
29%

1/a. 10ezer km-enként olaj és szűrőcsere (lehetőleg visszafolyásgátlós).

1/b. Mindig, akárhány km és év után is gyártói előírásoknak megfelelő olaj (az olaj fogyasztást nem sűrűbb olajjal javítjuk, a régi motornak sem "mindegy már")

2. Olajgyártók blabla

2022. okt. 29. 13:09
 13/20 anonim ***** válasza:
29%
#10 Jóval többet evett az autó a Mannolból és az Eneosból, mint a Motulból.
2022. okt. 29. 13:15
 14/20 krwkco ***** válasza:
41%

Jogos. Ez egy kisérlet objektív eredménye. Két kérdés merül fel:

1. A kisérlet körülményei:

- a "jóval több" rendellenes mennyiség volt? Mert pl. a 2dl/1000 km jóval több, mint 1 dl/1000km, de még nem rendellenes. Tehát a két másik olaj is jó volt.

- mindegyik olaj megfelelt a gyári specifikációnak? És azonos viszkozitású volt? Mert egy 0W40-es olajból kevesebb fogyhat, mint egy 5W30-asból, de ez nem a gyártó miatt van így.

2. A kisérletből levonható következtetés:

Az olajfogyasztás azt jelenti, hogy az olaj valahol bejut az égéstérbe és elég. Pl. a dugattyúgyűrűk kisebb hatásfokkal húzzák le. De jelenti ez azt, hogy a kevésbé fogyó olaj mindenütt jobb a motornak? Mindenhova eljut optimális mennyiségben? Nem tapad meg sehol (pl. a dugattyúgyűrűk árkában), ahol hosszú idő alatt kokszosodna? Szóval még a gyári specifikációnak megfelelő olaj is kompromisszum, amiben az egyetlen észlelt különbségben (olajfogyasztás) a nálad bevált olaj jobb volt.

Szóval azt mondanám, hogy abban a konkrét motorban a kopási vagy gyártási tűrésű állapotában a Motul olajfogyasztás szemponjából jobb volt. Úgy értve, hogy kisebb volt az olajfogyasztás.

(Egyébként ellenpéldaként én az egyszerű motorú, kb. 180 ezret futott autómban a Ford specifikációnak megfelelő Mannolt használok és az olajfogyasztás 1dl/1000km alatt van.)

2022. okt. 29. 13:57
 15/20 anonim ***** válasza:
33%

#14 Te meg azt áruld már el, hogy miért kell neked állandóan mindenbe belekötnöd. 10-ből 9 kérdésnél megjelensz, de csak azért, hogy púpolj. Nincs jobb dolgod?

"NEM IS TESZTELTÉTEK LABORATÓRIUMBAN OMG"

Hé faszi... a kérdező a VÉLEMÉNYEINKRE volt kíváncsi. Tudni kellene értelmezni azt a 2 mondatot amiből összesen állt a kérdés és akkor most nem lennél itt megállás nélkül hisztizni, meg másokat hülyének nézni és magadat fényezni - mint mindig.

2022. okt. 29. 14:38
 16/20 anonim ***** válasza:
0%

Shell

OMV

MOL

Petronas

Liqui Moly

Az meisterteille

Castrol

Motul

Eneos

2022. okt. 30. 04:45
 17/20 krwkco ***** válasza:
18%

"Tudni kellene értelmezni azt a 2 mondatot amiből összesen állt a kérdés..."

A kérdés az volt, hogy "Ki hogyan rangsorolná a motorolaj gyártókat MINŐSÉG szerint?"

Ahhoz, hogy valaki minőség szerint randsoroljon, kell hogy legyen információja a minőségről. Én ezt kérdőjeleztem meg. És ez lényeges a válaszok szempontjából.

2022. okt. 30. 07:59
 18/20 anonim ***** válasza:

#17 Na látod, mondtam én, hogy nem tudod értelmezni a kérdést...

"TE hogyan állítanál fel egy rangsort"

"te melyiket részesíted előnyben"

Abban teljesen igazad van, hogy ha valós minőségi sorrendet akarunk felállítani, ahhoz szükséges némi kézzel fogható, valós információ a minőségről.

A baj csak az, hogy a kérdező nem ezt kérdezte. Hanem hogy nekünk mi a véleményünk, szerintünk mi a sorrend. Nem a valós sorrend, hanem az általunk képzelt/hitt sorrend.

2022. okt. 30. 08:20
 19/20 krwkco ***** válasza:
0%

Meglehetősen értelmetlen ez a vita és már messze nem tartozik a tárgyhoz. Ezért, akit zavar, érthető, ha nem olvassa. És felesleges aszerint pontozni, hogy segít-e a kérdezőnek, mert nyilván nem segít. Ez már csak vita a vitáért. Veszekedés. De ha senki nem olvassa tovább, akkor nem ártunk vele. Legfeljebb az elektronokat tornáztatjuk feleslegesen.

#18 "Na látod, mondtam én, hogy nem tudod értelmezni a kérdést..."

Szóval mi lehet az értelmezés...

"...arra vagyok kíváncsi hogy TE hogyan állítanál fel egy rangsort..."

Na, de milyen rangsort? Tudunk erről valamit?

A főcím:

"Ki hogyan rangsorolná a motorolaj gyártókat minőség szerint?"

Szóval nem akármilyen rangsorról szól a kérdés, hanem minőség szerintiről. És itt visszautalnék a 17-es hozzászólásomra.

"...a TOP 5 márkáról, te melyiket részesíted előnyben." Ez viszont egy az előzőtöl különböző kérdés. Nagyjából azt jelenti, hogy melyiket használod, vagy használnád, ha volna autód. Ezt az olajminőségről szóló információk nélkül is meg lehet mondani. De erre a másik kérdésre nagyjából senki nem válaszolt. Csak a 11-es (aki 0 %-ot kapott ezért) és részben a 9-es. És ezt nem is kifogásoltam.

Hosszú lett és fárasztó. Elnézést kérek mindenkitől, aki az elolvasására pazarolta az idejét. :-(

2022. okt. 30. 10:04
 20/20 anonim ***** válasza:

Csak eredeti Total olajat használok körülbelül mindenhez. Harminc év tapasztalata szerint számomra ez a legjobb olaj.

Ha ez nincs akkor a Mannol, Agip, Petronas és általánosságban a MOL. A Shell, Valvoline kerülős, nálam hamar fáradnak és eszi a motor.

2022. nov. 1. 19:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!