A kérdező kérdése nem prémium dízelre irányult, csak dízelre.
Egyszerű a válasz, olcsóbb alkatrész, kisebb fogyasztás, könnyebb javíthatóság ha régebbi típusról beszélünk. A dízelt én is jobban szeretem. Benzines kocsit én csak lpg-vel használnám. A benzinmotor nem épp egy gazdaságos dolog.
A Golfokkal és társaikkal egy gond van, nagyon leharcoltak már. Azért rizikós régi kocsit venni, mert sok vele a meló hogy az sokáig hibamentes autó legyen. Egyetlen előnye hogy olcsó.
Egyáltalán nem suttyó dolog ha valaki régi autót vesz. Tudom manapság sokan az új meg a fiatal autókat vásárolják.....hitelből.
"Mert akinek pénze van az már nem vesz dízelt"
Erre irányult....
A dízel fenntartása drágább, nem?
Ha megveszed a lerozzant romot és 2000km után nálad romlik el, akkor kifejezetten drágább lesz.
Amúgy ha picit matekozunk, és pl adott méretű, kategóriájú autót nézünk mondjuk 100.000km-es futással és kiszámolgatjuk melyikbe mennyit tankoltunk, akkor elég szép diferencia fog kijönni, akkora amiből már a tipikusan dízeles dolgok, turbó, kettőstömegű, befecskendezők kényelmesen kijönnek, és ez diferencia a futás növekedésével csak nő.
Arról nem beszélve, hogy mára a benzinesek döntő részében is ott a kettőstömegű, a turbó és a befecskendező, tehát minden olyan drágán javítható alkatrészt megkapott, amik esetleg 15-20 éve még érvek lehettek volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!