Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A fiatalok körében miért...

A fiatalok körében miért népszerű a dízel?

Figyelt kérdés

2022. okt. 27. 19:15
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Főleg hogy nem az összes autóról volt szó hanem adott kategóriáról....
2022. okt. 28. 08:41
 12/21 anonim ***** válasza:
Ha találsz eladási adatokat a prémium kategóriában üzemanyag szerint ne tartsd magadban.. :)
2022. okt. 28. 08:52
 13/21 anonim ***** válasza:
40%

A kérdező kérdése nem prémium dízelre irányult, csak dízelre.

Egyszerű a válasz, olcsóbb alkatrész, kisebb fogyasztás, könnyebb javíthatóság ha régebbi típusról beszélünk. A dízelt én is jobban szeretem. Benzines kocsit én csak lpg-vel használnám. A benzinmotor nem épp egy gazdaságos dolog.

2022. okt. 28. 10:45
 14/21 A kérdező kommentje:
Igen, pl egy Golfot sem mondanám prémiumnak, mégis nagyon népszerű a TDI
2022. okt. 28. 13:58
 15/21 anonim ***** válasza:

A Golfokkal és társaikkal egy gond van, nagyon leharcoltak már. Azért rizikós régi kocsit venni, mert sok vele a meló hogy az sokáig hibamentes autó legyen. Egyetlen előnye hogy olcsó.

Egyáltalán nem suttyó dolog ha valaki régi autót vesz. Tudom manapság sokan az új meg a fiatal autókat vásárolják.....hitelből.

2022. okt. 28. 15:24
 16/21 anonim ***** válasza:

"Mert akinek pénze van az már nem vesz dízelt"

Erre irányult....

2022. okt. 28. 16:23
 17/21 A kérdező kommentje:

A dízel fenntartása drágább, nem?

2022. okt. 28. 16:48
 18/21 anonim ***** válasza:

Ha megveszed a lerozzant romot és 2000km után nálad romlik el, akkor kifejezetten drágább lesz.

Amúgy ha picit matekozunk, és pl adott méretű, kategóriájú autót nézünk mondjuk 100.000km-es futással és kiszámolgatjuk melyikbe mennyit tankoltunk, akkor elég szép diferencia fog kijönni, akkora amiből már a tipikusan dízeles dolgok, turbó, kettőstömegű, befecskendezők kényelmesen kijönnek, és ez diferencia a futás növekedésével csak nő.

Arról nem beszélve, hogy mára a benzinesek döntő részében is ott a kettőstömegű, a turbó és a befecskendező, tehát minden olyan drágán javítható alkatrészt megkapott, amik esetleg 15-20 éve még érvek lehettek volna.

2022. okt. 28. 16:54
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Semmivel nem drágább egy régi dízel egy benzinesnél.
2022. okt. 28. 21:31
 20/21 A kérdező kommentje:
Akkor a benzines drágább is mert többet fogyaszt?
2022. okt. 28. 22:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!