Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért van ennyi új rendszámos...

Miért van ennyi új rendszámos nem új autó?

Figyelt kérdés
2022. okt. 22. 17:36
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
16%
Képmutatásból, elhagyják, gyorsabb pótolni ezzel ha sérül.
2022. okt. 22. 17:45
 2/19 anonim ***** válasza:
63%
ja meg a frissen hozott, német által levedlett 20 éves prémiJumok. :D
 3/19 anonim ***** válasza:
37%
Sok embernek tetszik az új rendszám ezért lecserélték.
 4/19 anonim ***** válasza:
66%
Gondolom használtan behordják őket külföldről. Ekkor nem fogják az autó gyártási évéhez igazítani a rendszámot, újat kap.
2022. okt. 22. 17:52
 5/19 anonim ***** válasza:
56%

- Nyilván külföldről behozott használt most is van olyan mennyiségben ahogy eddig (vagyis amennyi R,S,T, stb. rendszámos nem új autó)

- Július 1.óta annyi változás van az elveszett rendszámokkal kapcsolatban, hogy csak EU-sat gyártanka újra, régi, 2004 előtt kiadott trikolor zászlósat nem, így ha valaki azt elhagyja, rögtön újat kap.

- És persze sokan vannak akik csak menőzésből cseréltek, hogy a 20+ éves, lepukkant BMW-t megmutathassák az Instán a haveroknak is, hogy még a rendszám is új rajta, és ettől faszábbnak érzik magukat...

2022. okt. 22. 17:56
 6/19 anonim ***** válasza:
32%
Én direkt kikértem egy friss példányt Júni 30.-án a trikolorosból. :)
2022. okt. 22. 17:57
 7/19 anonim ***** válasza:
6%

Semmivel sincs több, mint P/R/S/T rendszámos autó, ami 10+ éves.

Nagyon sok autót hoznak be külföldről, azoknak kell magyar rendszám és nyár óta ugyebár már az újat nyomják. A használt autók kb. ötöde import. Tavaly 800 ezer használt autó cserélt gazdát, legutóbb azt olvastam, hogy idén ez csökkenni fog, úgyhogy számoljunk 700 ezerrel egész évre. Annak az ötöde 140 ezer. Átlagolva (ami egyáltalán nem pontos, de becslésnek elfogadható) az új rendszámok bevezetése óta, azaz az elmúlt 3 hónapban (októbert még ne számoljuk bele) 35 ezer autó került behozatalra és kapott új rendszámot. Még ha kicsit javítunk az átlagon (nyáron alacsonyabb az eladott autók száma), akkor is olyan 25-30 ezerre tehető ez a szám.

Ezért.

2022. okt. 22. 17:57
 8/19 anonim ***** válasza:
61%
Kinek mi tetszik. Idén vettem használt motort, átíratáskor a kormányablakban az ügyintéző első kérdése volt, szeretnék-e rá új rendszámot. 1 héttel később tudtam meg, hogy van új formátum, ezért nem is értettem a kérdést. Biztos van, aki ezzel szeretne villogni.
2022. okt. 22. 19:46
 9/19 anonim ***** válasza:
49%
Sajnos sokaknak tetszik ez az undormány. Én inkább ráfizetnék csak maradjon 3 szám 3 betá
2022. okt. 22. 21:14
 10/19 A kérdező kommentje:
Akkor ez amolyan "rajoskodás"? Nem értem mitől menő az új rendszám, ha a kocsi ugyanaz marad tőle.
2022. okt. 22. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!