Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A termosztát tömítésével...

A termosztát tömítésével lehet baj?

Figyelt kérdés

[link]

Nincsen különösebb probléma az autóval, viszont amikor adok egy nagyobb gázt és felpörög olyan 5000re a fordulat akkor látszik hogy egy pontban cseppekben nyomja kifelé a hűtőfolyadékot az illesztésen amit pirossal jelöltem. Normál fordulaton közúton éppen hogy csak szivárog, simán kibírna egy hónapot anélkül hogy újratöltöm.

Az volna a kérdésem, hogy ott a termosztát tömítő gyűrűje kellene meggátolja ezt ugye?

2022. okt. 18. 14:07
 1/8 anonim ***** válasza:

Az ilyet is célirányosan javítjuk.

SZétkell szedni és megnézni hogy mi van ott, vagyis mi nincs ott hogy szivárog.

2022. okt. 18. 14:13
 2/8 A kérdező kommentje:
Pár hónapja volt szerellőnél, áttnézte. Akkor lett cserélve a fekete műanyag rész is. Azt a fekete szilikont amivel tömítette valószínű lenyomta a víz mert valahol nem úgy tapadt oda ahogy kellene. De én úgy nézem, hogy az a tömítőgyűrűt hivatott helyettesíteni.
2022. okt. 18. 14:22
 3/8 anonim ***** válasza:
Az a tömítőpaszta nem ér semmit! Én is hasonlóan jártam ugyanilyen vízelosztóval. Tömítést nem lehetett hozzá kapni külön, a benne lévő pedig meglapult, így én is első körben ilyen pasztával próbálkoztam ami egy napot se bírt. Így kapott új csonkot, Kérdés,hogy a szerelő mit csinált a tömítéssel, mert az elvileg jár az új csonkhoz, és azzal nem kell pasztázni.
2022. okt. 18. 16:31
 4/8 anonim ***** válasza:

Már pedig a hő és olajálló szilikonnak bírni kell.

Én azzal raktam össze az enyémet és 3 éve semmi probléma nincs vele.

Ha az jól van össze rakva akkor örök életű.

2022. okt. 18. 16:46
 5/8 A kérdező kommentje:
Hát igen, ezen én is gondolkoztam. De már szereztem be egy oda való tömítést, úgyhogy még egy pár órát hagyom hűlni a motort aztán kiderül.
2022. okt. 18. 16:47
 6/8 A kérdező kommentje:
#4 szerintem nem takarították le eléggé előtte, mert maga a szilikon egyben van. Nincs se megolvadva se széttrepedve. Úgyhogy azt látom a legvalószínűbbnek hogy felfött a felületről és mellette ereszt.
2022. okt. 18. 16:50
 7/8 anonim ***** válasza:
#4 Anyagában bírja is, csak éppen ehhez a műanyaghoz nem tapad hozzá szerintem rendesen. Én megtisztítottam és majdnem egy napot hagytam száradni, mégis kinyomta.
2022. okt. 18. 17:01
 8/8 anonim ***** válasza:

Nem kell hozzá tapadni, a tömités se tapad semmihez.

AZ ott van és tömít.

Ez ha jól van megcsinálva jobb mint bármilyen tömítés. Egy jó gumi tömités lesz belőle amikor kész van.

2022. okt. 18. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!