Nincsen különösebb probléma az autóval, viszont amikor adok egy nagyobb gázt és felpörög olyan 5000re a fordulat akkor látszik hogy egy pontban cseppekben nyomja kifelé a hűtőfolyadékot az illesztésen amit pirossal jelöltem. Normál fordulaton közúton éppen hogy csak szivárog, simán kibírna egy hónapot anélkül hogy újratöltöm.
Az volna a kérdésem, hogy ott a termosztát tömítő gyűrűje kellene meggátolja ezt ugye?
SZétkell szedni és megnézni hogy mi van ott, vagyis mi nincs ott hogy szivárog.
2022. okt. 18. 14:13
2/8 A kérdező kommentje:
Pár hónapja volt szerellőnél, áttnézte. Akkor lett cserélve a fekete műanyag rész is. Azt a fekete szilikont amivel tömítette valószínű lenyomta a víz mert valahol nem úgy tapadt oda ahogy kellene. De én úgy nézem, hogy az a tömítőgyűrűt hivatott helyettesíteni.
2022. okt. 18. 14:22
3/8 anonim válasza:
Az a tömítőpaszta nem ér semmit! Én is hasonlóan jártam ugyanilyen vízelosztóval. Tömítést nem lehetett hozzá kapni külön, a benne lévő pedig meglapult, így én is első körben ilyen pasztával próbálkoztam ami egy napot se bírt. Így kapott új csonkot, Kérdés,hogy a szerelő mit csinált a tömítéssel, mert az elvileg jár az új csonkhoz, és azzal nem kell pasztázni.
2022. okt. 18. 16:31
4/8 anonim válasza:
Már pedig a hő és olajálló szilikonnak bírni kell.
Én azzal raktam össze az enyémet és 3 éve semmi probléma nincs vele.
Ha az jól van össze rakva akkor örök életű.
2022. okt. 18. 16:46
5/8 A kérdező kommentje:
Hát igen, ezen én is gondolkoztam. De már szereztem be egy oda való tömítést, úgyhogy még egy pár órát hagyom hűlni a motort aztán kiderül.
2022. okt. 18. 16:47
6/8 A kérdező kommentje:
#4 szerintem nem takarították le eléggé előtte, mert maga a szilikon egyben van. Nincs se megolvadva se széttrepedve. Úgyhogy azt látom a legvalószínűbbnek hogy felfött a felületről és mellette ereszt.
2022. okt. 18. 16:50
7/8 anonim válasza:
#4 Anyagában bírja is, csak éppen ehhez a műanyaghoz nem tapad hozzá szerintem rendesen. Én megtisztítottam és majdnem egy napot hagytam száradni, mégis kinyomta.
2022. okt. 18. 17:01
8/8 anonim válasza:
Nem kell hozzá tapadni, a tömités se tapad semmihez.
AZ ott van és tömít.
Ez ha jól van megcsinálva jobb mint bármilyen tömítés. Egy jó gumi tömités lesz belőle amikor kész van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!