Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Anglolul van más elnevezése a...

Anglolul van más elnevezése a duplaszikrás gyújtás?

Figyelt kérdés
Csak úgy találom mindenhol, hogy "distribution-less ignition", de nekem ez elég furán és túl egyszerűen hangzik. Van neki valami alternatív, esetleg hétköznapi megnevezése, vagy csak így hívják?
2022. okt. 17. 16:47
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:

gyújtásnak*

Úgy tűnik még magyarul sem tudok beszélni... :D

2022. okt. 17. 16:48
 2/13 anonim válasza:

a distribution less az csak azt jelenti, hogy nem egy elosztó forog körbe és kapcsolja a gyújtást, hanem hengereként külön vannak a gyújtótekercsek

de a duplaívű szikrás az ezen belül egy kategória

angol autóelektronikás könyvekben nézd meg, abba biztos, hogy benne van, mert annak idején én is abból tanultam

2022. okt. 17. 17:15
 3/13 A kérdező kommentje:
#2 Igen ezért furcsállom én is, mert ez a kifejezés csak arra utal, hogy nincs külön elosztó. De ez lehetne akár hengerenkénti gyújtás is, ott sincs elosztó, szóval szerintem kellene lenni egy külön kifejezésnek erre. Ellenben a hengerenkénti gyújtást meg coil-on-plug gyújtásnak hívja, ezért lehet, hogy a distributor-less az kizárólag a duplaszikrásra használatos, még ha maga a kifejezés szó szerint fordítva nem is teszi egyértelművé.
2022. okt. 17. 17:33
 4/13 anonim ***** válasza:
Igen, a Twin-spark kifejezést használják tudtommal, főként a régebbi Alfa Romeok esetében.
2022. okt. 17. 17:54
 5/13 anonim válasza:
a duplaszikrás is coil-on plug, csak a szekundertekercs máshogy néz ki
2022. okt. 17. 17:55
 6/13 anonim ***** válasza:
Alfának van dupla gyújtógyergyás motorja Twin spark néven.
2022. okt. 17. 17:58
 7/13 A kérdező kommentje:
#4 Nem egyre gondolunk. A twin spark az hengerenként két gyújtógyertya. Amire én gondolok, ott hengerenként csak egy gyertya van és azért hívják duplaszikrásnak, mert a trafóban két tekercs van, egy tekercs két henger gyújtását szolgálja ki (1-4 és 2-3) és mivel nincs benne megszakító, ezért a tekercs mindkét gyertyára ad szikrát egyszerre, ezért duplaszikrás.
2022. okt. 17. 18:00
 8/13 A kérdező kommentje:
Kép a trafóról, csak hogy tisztább legyen mire gondolok: [link]
2022. okt. 17. 18:01
 9/13 A kérdező kommentje:
Angol fórumon azt mondják, hogy "wasted spark"-nak is hívják. Találó, mivel ugye minden ütemnél van egy felesleges szikra. Meg állítólag a "DIS" rövidítés is sűrűn használt (distributor-less ignition system).
2022. okt. 17. 18:03
 10/13 anonim válasza:
tényleg twin sparknak mondják, már emlékszem én is
2022. okt. 17. 18:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!