Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Volkswagen Passat vagy Toyota...

Volkswagen Passat vagy Toyota Avensis?

Figyelt kérdés

Első autó vásárlása előtt állok jelenleg. 2008 és 2012 közötti autókat nézegetek, a rá fordítható keret maximum 1,5 millió. Szervizelésre pluszban nem szeretnék sokat költeni, főként nem az elején. Benzines, kézi váltós Volkswagen Passat és Toyota Avensis fogott meg leginkább. Melyik lenne a jobb választás? Valakinek tapasztalata?

(Ami még szóba jöhet ezeken kívül az a Volkswagen Jetta, Toyota Corolla, Toyota Verso, Skoda Octavia, Opel Corsa.

2022. okt. 4. 17:15
A kérdező szavazást indított:
Volkswagen Passat
Toyota Avensis
15 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
94%
Mivel benzinest szeretnél, én a VW konszernt kb kizárnám ebből az időszakból. Ezek pont azok a TSI motorok voltak még, amik megalapozták a széria rossz hírnevét (ami azóta már nem releváns). Így a Jettára, Octaviára is igaz ugyanez, annyi, hogy a Jettát lehetett venni FSI motorral is - a kokszolódás arra is jellemző volt, de a többi TSI betegség nem.
2022. okt. 4. 17:22
 2/8 anonim ***** válasza:
89%

Passatot ebben az évjáratban 330-at hirdetnek, ezekből 16 van 1.5m-ig.

Avensis 116db, ebből 5db fér bele a keretedbe.

Vagyis vagy az évjáratot kéne lejjebb vinned legalább 8-10évvel, vagy a kereteset növelni 1millióval.

2022. okt. 4. 20:50
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
*keretedet
2022. okt. 4. 20:50
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Tehát a lehető legolcsóbbat akarod megvenni és azt várod hogy ne nagyon kelljen költeni rá?Ebből hatalmas bukta lesz,növeld a keretet legalább 0,5 de inkább 1 millió forinttal ha normális példányt akarsz.

Lehet kedvező áron kifogni jó példányt de ha ki tudnád szűrni akkor nem kérdeznél itt eleve szóval inkább a kínálat közepéből,tetejéből válogass,nagyobb eséllyel kapsz jó állapotút.

2022. okt. 4. 22:14
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ennyiért egyikből se kapsz normalisat mindegy melyiket választod szívni fogsz
2022. okt. 4. 23:25
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat srácok, mindenkinek ment a, zöld.. Hozzá teszem nekem is van némi rossz érzésem, hogy az aljáról válogatok sokszor. Azt viszont vegyétek figyelembe, hogy van némi torzítás.. Ha 2008 és 2012 közé teszem az evjaratot, akkor simán lehet az is, hogy a 2012esek közül 1 darab csúszik mondjuk be az árkategóriába..csak a 2008asokat nézve ott már jóval több találat van, és ott már nem a legalja teljesen.. Hanem megugrom az alsó 10%ot is. Módosítom akkor, amit írtam.. 2006 és 2010 között érdekelne... A max. Meg lehet 2 millió is akár. Nézzétek el, hogy most a lista alját néztem.. Eléggé elszalltak az árak meg minden.. Amúgy én is a kozeptajat nézném.Abban reménykedtem, hogy, mivel ezek nagyon jó értékelésű autók (TotalCar, Népítélet, WhatCar, ismerősök tapasztalatai), itt jó eséllyel még így is találnék egy viszonylag jót. De nem tudom. Mindenesetre egy hónapig vagy kettőig még emesztgetem a kérdést, ha van még valakinek véleménye, akkor szívesen fogadom.
2022. okt. 5. 15:12
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
2022. okt. 5. 16:49
 8/8 anonim ***** válasza:
74%
Mindenképp Avensis, de tegyél még hozzá. Ilyen időkben szerintem érdemes egy autót minél több évre megvenni, megtartani. Ne valami elrohadt aljú, gittel telemázoltat akarj. (Ahol pl alvázvédőt látsz, onnan pl menekülj.) Sosincs ingyen ebéd.
2022. okt. 18. 00:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!