Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha rendszeresen bakra teszem...

Ha rendszeresen bakra teszem 1db emelővel az autót, az árt neki?

Figyelt kérdés
Az alját szeretném felújítgatni apránként, ehhez akni hiányában vennék két bakot, amire a gyári emelési ponton egy emelővel először az egyik, utána a másik oldalán felemelném, és alátenném. Hallottam olyat is, hogy elgörbül az autó, ha nagyon megemelem asszimetrikusan, ez igaz? Inkább vegyek két hodraulikus szerelőrámpát?
2022. szept. 19. 23:59
 1/3 anonim ***** válasza:
Vegyél palló deszkát és abból csinálsz egy emelt feljárót.
2022. szept. 20. 06:45
 2/3 anonim ***** válasza:

Én ha tehetem, a régi autókat inkább valamelyik futóműnél emelem, lengőkart, bölcsőt, stb.

A legtöbb az emelési pontoktól kezd el korhadni, még a nem annyira rohadósak is.

2022. szept. 20. 08:37
 3/3 anonim ***** válasza:

Ez a videó inkáb az emelésről szól, de azért érdemes megnézni.

https://www.youtube.com/watch?v=gVhNAmC8WuY&t=643s

Ha így emeled ahogy írtad annak nem szabad ártania az autónak, persze ha nagyon szét van rohadva az alja akkor igen, főleg ha aüszöbök és a fő tartó részek vannak oda akkor kell ezzel vigyázni.

Meg én inkább úgy emelném meg hogy hátul a hídnál középen felcsapod úgy mindkét kerék nagyjából egyforma magasba lesznek és alá bakolod szépen. Elől meg a bölcsőnél vagy egy stabil bekötési pontnál emeled meg és ugyanúgy bakolod. De csinálhatod azt is hogy veszel 4 bakot és akkor teljesen felemeled az autót és 4 odlalt alá bakolod, szépen.

Ha nagyon sokat akarsz ezzel foglalkozni akkor lehet érdemes lenne ha veszel egy normális rámpát ami fémből van és ha kell orral, ha kell seggel szépen ráhajtasz és megvan oldva, még eza legstabilabb megoldás otthoni körülmények közt ha normálisan ki is van fékezve az autó meg oyan felületre rakod le ahol nem okozhat gondot.

2022. szept. 20. 10:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!