Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Gyártanak manapság USSR...

Gyártanak manapság USSR szerszámokat?

Figyelt kérdés

Köztudott, hogy az orosz szerszámok elég jók, strapabíróak voltak. Van manapság orosz szerszámgyártás? Akár villáskulcs, fogó, stb. újonnan lehet kapni orosz szerszámot?

Manapság ugye a minőségi szerszámokat többnyire a német/svájci iparhoz társítják pl. Knipex, Gedore, Würth, stb. de hol marad az orosz szerszám?

#minőség #orosz szerszám
2022. szept. 18. 22:06
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen, de nem igazán jutnak ide.

Valós példa: Haverom orosz fegyveréhez, az orosz, gyári alkatrészt, egy amerikai webshopból vette, mert a ruszkik nem postáztak. Legális, ma is gyártásban lévő puskáról van szó.

2022. szept. 18. 22:20
 2/9 anonim ***** válasza:
magas a vám az EUba kínába meg olcsóbb a munkaerő
2022. szept. 18. 22:35
 3/9 Revolúcióbiológus ***** válasza:
35%

Köztudott volna? Akkor én más közben lakoztam. A szovjet szerszámok legfeljebb annyit tudtak, hogy olcsón hozták a közepes nyugatiak minőségét, de azt is csak acélminőségben, szerszám ergonómiában már nem nagyon - precitizásban meg kifejezetten pocsékak voltak - nem hallottam még senkitől azt a mondást, hogy "bezzeg azok a régi jó szovjet tolómérők!".

De ha csak kalapácsokra, fogókra meg más butább darabokra vágysz ahhoz mondjuk nem kell új szerszám - kimégy akármelyik bolhapiacra biztos lesz valami öreg autószerelő vagy vasutas akitől tudsz venni régi Made in USSR darabokat.

2022. szept. 19. 00:49
 4/9 anonim ***** válasza:
67%
Ez csak egy urban legend. Az orosz szerszámok a közelében sem jártak és járnak egy Gedore, Unior, Beta és hasonlók minőségéhez.
2022. szept. 19. 00:56
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Van egy Gedore crova készletem. Kb 2 éve vettem. Nem a paicon, hanem az egyik nagy ismert szerszámos áruházban számlával garanciával. Meglepődtem rajta, hogy a gyári csomagoláson "made in Taiwan" felirat szerepel. Az anyacég lehet hogy német/svájci, de már ők is ott gyártatnak, ahol olcsóbb a munkaerő.

A régi szovjet szerszámokat valahogy én sem sírom vissza. Anyagminőségre tűrhetőek voltak, de minden olyan elnagyolt bumszli volt. A célnak megfelelt végülis, de nem a legpraktikusabb módon.

2022. szept. 19. 08:53
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

#1-#2 Na igen, ezt elhiszem és sajnálom is hogy így van.

#3 A tolómérő az egy mérőeszköz, nem pedig szerszám. Teljesen külön kategória, súlyos szakmai tévedés a kettő egybemosása. Mérőeszközökből a japán minőség a legjobb, ez is köztudott (Mitutoyo). Ami a bolhapiacokat illeti, tele van mind ócska kínai bóvlival, silány kínai szerszámokkal, már messze nem az a kínálat mint 20-30éve... De pl. a vaterán is nagyítóval kell keresni a régebbi strapabíró példányokat, mert már azt is elárasztotta a sok kínai (bár újonnan gyártott) vacak...

#4 Azért a mai Beta már messze nem az a minőség, mint eredetileg volt.

#5 Hát ezaz, csak nehogy a Gedore is a Blackanddecker sorsára jusson. Kínaiasodnak ezek is.

2022. szept. 19. 09:51
 7/9 anonim ***** válasza:
71%

Már minden kínaiosodik.

USA-ban vett HP laser nyomtató "Made in China" (2000 Usd).

Mercedes, Volvo, sőt Ferrari (utóbbi lehet: Made in Singapore)

Márkás sportcipők, bőrcuccok: Madein Indonesia, Bandung.

2022. szept. 19. 19:37
 8/9 anonim ***** válasza:
illetve golyóstollak, Matchbox: made in India
2022. szept. 19. 22:37
 9/9 anonim ***** válasza:
71%

Nem városi legenda...

Az orosz ( CCCR ) kéziszerszámok többsége jó minőséget képviselt. A mai tucat, anyag és gyártástakarékos, Made in Fenetudja gyártmányokhoz képest meg egyenesen kiválóak voltak.

Sosem sikerült még eltörnöm orosz satut. 80-as években, apám által vásárolt CCCP gyártmányú 1/2 coll-os dugókulcs készlet a mai napig használatban, teljesen sértetlen. Doboza 2mm acél, a belső műanyag tálca pedig nem a szokásos "bonbonos" vastagságú gagyi műanyag, hanem 5mm vastag tartós műanyag. Szerintem a kézi szerszámaik "nyugati" mércével is jók voltak, sőt, ár/érték arányban verték őket. A szerszámgépeik viszont nem voltak túl jók, azért 1-1 jobb darab ott is feltűnt.

2022. dec. 16. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!