Hidegen miert hangosabb a motor ?
Kia Sportage 1.7 crdi röl van szó.
75 000 km van benn .
Es hideg inditás után elég hangos a motorja , nem hallok csattogást csorompolést semmi ilyesmit csak egyszeruen hangosabb . Üzem hömérsékleten elmúlik.
Lehet valami probléma vele ?
Feltem hogy valami motorkopás vagy hasonló áll a háttérben.
Több helyen olvastam hogy a lancos vezerles hangisabb mint a szijas. Ez a valosagban hkgy nyilvánul meg ?
#7: *viszkozitása túl nagy, de mindegy. Én nagyon rég nem hallottam már hidrotőkés motort csattogni hidegen, amiben a megfelelő olaj volt betöltve. Persze előfordulhat, de szerintem nem kellene (5w-X 0w-X olajok esetében legalább is).
#8: ha nincs szétkopva akkor sehogy. Legfeljebb, hogyha hidraulikus feszítőd van, akkor az a néhány másodperc, míg beáll az olajnyomás, addig csöröghet. Meg persze, ha elkopik a lánc. De én annak adnék vagy 300 ezer kilométert alsó hangon (vagy amilyen csereperiódus a szervizkönyvben van).
#9 Minden tőkés autó csattog manapság is, csak nem olyan hangosan és nem olyan sokáig, mint az öreg tőkés Ladák.
"viszkozitása túl nagy, de mindegy"
Na jó akkor még most tudjuk le azt a beszélgetést, hogy a lőtéri kutyát nem érdeklik a pontos fizikai kifejezések és definíciók a köznyelvben. A köznyelvben a viszkozitás és sűrűség tökéletesen felcserélhető egymással, nem kell itt a pedáns tanárnénit játszani. A tömeg/súly felcserélés is teljesen természetes, ráadásul ártalmatlan a köznyelvben, pedig közel sem ugyanaz a kettő, de kit érdekel? Ez nem az egyetem. Ha valós érveid vannak az én mondandóm ellen, akkor azt add elő, ne pedig ilyen hülyeségekbe köss bele, mert ezzel nem sok jót teszel magadért. És nem mellesleg rettentően tud irritálni az ilyen, ahogy ez szerintem látszik is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!