Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ablaktörlőt érdemes szilikonozni?

Ablaktörlőt érdemes szilikonozni?

Figyelt kérdés

Az autó külső üvegfelületeit lekezeltem rá való vízlepergető bevonattal. Egy ideig nincs is gond, viszont ha kb fél órát használom az ablaktörlőt akkor ennyi idő után a bal oldali lapát alja elkezd ugrálni ahogy visszafelé töröl. Ha újra lekezelem a szélvédőt vízlepergetővel akkor egy ideig megint simán siklik rajta az ablaktörlő lapát, aztán megint fél óra használat (természetesen esőben) és ismét ugrál és nyikorog.

Jó minőségű nemrégi az ablaktörlőlapát. Érdemes lehet a lapát gumicsíkját szilikon sprayvel lekezelni hogy sikosabb legyen?

2022. szept. 16. 09:07
 1/3 anonim ***** válasza:
Kb. semmi értelme, én 1x kipróbáltam, nem lett se jobb, se rosszabb.
2022. szept. 16. 09:09
 2/3 veterán vas ***** válasza:
96%

A lapát akkor ugrál, ha nem jó szögben ér az üvegre.

Lehet elgörbült kar, kikopott rögzítőcsap stb.

Egyébként ha a gumicsíkot szilikonozod, rohadtul idegesítő fénytöréseket fogsz látni.

(akár napfénytől, akár szembe jövő fényszórótól)

2022. szept. 16. 09:27
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen vízlepergető bevonatot egyszer próbáltam. Úgy nyikorgott, ugrált tőle a gyári lapát, hogy megfogadtam, hogy többet soha! Alig győztem lesikálni az üvegről.

A szilikonnal azt éred el, hogy összekened vele az üveget + gyorsabban öregszik tőle a gumi. Gumi műanyag ápolásra nem véletlenül jobbak a szilikonmentes termékek.

2022. szept. 16. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!