Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Eco bőr/műbőr/hasított bőr...

Eco bőr/műbőr/hasított bőr (teljesen vagy csak részben) autó üléshuzatok jók vagy jobb a "sima" textiles? Mi a tapasztalatotok?

Figyelt kérdés
Jelenleg vacilálok, higy melyik volna jobb döntés. Véleményeket nem igazán találok, gondolram itt rákérdek.

2022. szept. 14. 05:42
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha nincs ülésfűtés/hűtés akkor inkább szövet.

Télen baromi hideg, nyáron baromi meleg lesz a bőrrel.

2022. szept. 14. 06:23
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Semmi nem komfortos, ami nem biztosít némi természetes szellőzést. A bőr sem.

Ezen túl a bőr egy nagyon gondozásigényes anyag. Ha nem elég jó minőségű, akkor még gondozva is nyúlik és kopik a festése.

Az ECO bőr és a műbőr valójában bőrhatású műanyag, ami valamilyen textil alapból és ráapplikált műanyag rétegből áll.

A hasított bőr azt jelenti, hogy a teljes (vastagságú) bőrt hosszában kettéhasítják, így dupla mennyiségű bőrt kapnak. Ha a bolyhos felületre gondoltál, akkor az a kikészítéstől függően nubuk, vagy velúr.

De hogy a kérdésedre is válaszoljak... én eddig már két autót (Peugeot 5008) nem vettem meg azért, mert bőr kárpit volt benne.

2022. szept. 14. 08:31
 3/4 anonim ***** válasza:

A műbőr típusok egyik sem tartós, nem beszélve arról, hogy télen hideg, nyáron meg olyan mintha egy szatyor lenne alattad, úgy rá lehet izzadni.

Ráadásul pár év múlva apró darabokban pereg le róla a festett réteg.

2022. szept. 14. 09:41
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem az oldaltámaszok kívülről műbőrből vannak, belülről hasított bőr, az ülés közepe pedig szövet. Én meg vagyok vele elégedve
2022. szept. 14. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!