Biztosítás és műszaki nélkül a nevemen lévő autó okozhat gondot?
Figyelt kérdés
Felujításra vásároltam egy autót, hobbiként csinálgatom így eltart egy ideig mire kész lesz. Ebben az időszakban (ami lehet lesz egy év is) én nem fogom használni, ezért nem szeretnék biztosítást kötni rá, műszaki pedig nemrég lejárt. Megvettem, névre írtam és ennyi. Lehet ebből valami gond, mostanság vagy akár később, számolhat fel a biztosító ilyen miatt extra díjat?2022. szept. 11. 23:59
1/7 anonim válasza:
Ha nincs kivonatva a forgalomból, akkor igen.
A forgalomból ideiglenesen is ki lehet vonatni és azt újracsinálni, ha lejárt a kivonatás ideje.
2/7 anonim válasza:
Igen, forgalomba kerül automatikusan átírásnál és ha nem vonatod ki ideiglenesen, kell biztosításnak lennie az autón. Ha nem kötsz, fedezetlenségi és biztosítási díj is ketyeg, ami nem kicsi tartozást tud összehozni rövid időn belül. Minél előbb vonasd ki a forgalomból.
3/7 anonim válasza:
Ja mondjuk nem tudod átírni biztosítás megkötése nélkül, szóval biztos kötöttél rá. Vagy hogy írtad anélkül névre? Sántít a szitu.
4/7 anonim válasza:
A biztosító fedezetlenségi díjat fog felszámítani azokra a napokra, hogy a tulajdonodba kerül a kocsi és mire megkötöd a biztosítást, a mértéke meg elég magas. Tényleg vonasd ki inkább a forgalomból. [link]
5/7 anonim válasza:
Mindenképpen vonasd akkor ki a forgalomból ideiglenesen, különben igen: lehet vele gond.
6/7 A kérdező kommentje:
Bocs, adásvételi volt még csak. Úgymond hivatalos okmányiroda még nem.
2022. szept. 13. 09:49
7/7 A kérdező kommentje:
Viszont ha nincs rajta műszaki akkor nincs forgalomban. Ilyen helyzetben is kell a biztosítás, nem kerül ki forgalomból automatikusan?
2022. szept. 13. 09:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!